- Skogsholm har ikke bare vært snill med oss

- Skogsholm har ikke bare vært snill med oss

Netcoms Guri Wormdahl stemmer ikke på ekssjefen sin. Hun har mandagsetappen i vår valgintervjustafett.

- Hva er det viktigste it-politiske spørsmålet for deg?

- Forutsigbarhet i forhold til hvordan myndighetene vil og ikke vil regulere. Vi er underlagt en ganske høy beskatning som næring, ved siden av at vi har tunge investeringer i nett og infrastruktur. Som bransje blir vi skattlagt med høye engangsavgifter for lisenser og så videre. Dette skulle vi gjerne vært foruten.

- Spiller det noen rolle for din virksomhet hvem som styrer landet?

- Antakelig ikke. Vi har jo vært en bedrift under flere politiske regimer. Den nåværende samferdelsesminsteren (Torhild Skogsholm er tidligere Netcom-sjef, red.anm) har jo solid bransjekunnskap. Men Skogsholm har ikke bare vært snill med oss. Vi har på ingen måte blitt forfordelt. Da hadde vi nok hørt fra Eva Joly, sier Wormdahl og ler.

- Hva er bra og dårlig med rammebetingelsene for norske it-selskaper?

- Myndighetene har ikke falt for fristelsen til å detajstyre bransjen. Det som er dårlig er når de gjør det. Vi har jo sluppet de sinnsvake avgiftene for 3G-lisenser som har vært krevd i mange andre land.

- Trenger landet en it-minister, og hvem hadde i så fall vært ideell i jobben?

- Vet ikke det, men oppegående folk med stor forståelse for bransjens utfordringer er viktig. Jeg har vel ingen favoritt, egentlig.

- Stemmer du blågult eller rødgrønt?

- Det er klart at med en koalisjon er det vanskelig å være fornøyd med alle. Men nå er det ingen statshemmelighet at jeg tidligere har jobbet i Arbeiderpartiet. Og jeg stemmer fortsatt på Ap.

Les mer: Ønker du Per Morten Hoff som it-minister?