Digitalt lesemaraton 2017

MARATON: Målet med konkurransen er å motivere elevene til lesing. (Illustrasjon: iStock)

Digitalt lesemaraton 2017

29. mai kl 08:30 starter det digitale lesemaratonet til Epekebok. I løpet av en skoleuke skal elever i grunnskolen lese så mange sider de klarer i den sosiale leseappen Lesemeister.

Rundt 200 bøker er digitalisert og tilgjengelige for deltagerne i lesemaratonet. Alle klasser og skoler som deltar i lesemaratonet har muligheten til å vinne fine premier. Vinneren av lesemaratonet får en to-i-en maskin fra HP i et helt semester. Men det rekkes også ut tre heldige klasser som får en bokpakke.

Det er firmaet Epekebok som har satt opp lesemaratonet, i samarbeid med Samlaget, Cappelen Damm, Aschehoug, HP og Microsoft.

- Målet med konkurransen er å motivere elevene til lesing, siden det å lese er den viktigste og mest grunnleggende ferdigheten, Sier Sondre Bjørnebekk, grunnlegger av selskapet.

Konkurranse

Leseappen Lesemeister har på kort tid blitt populær bland grunnskolene i Norge. Den er i pilotfasen blitt tatt i bruk av 20 kommuner, og flere blir det! Elevene samler lesepoeng i appen ved å lese bøker. Men også ved å legge til hverandre som lesevenner og utfordre hverandre til å lese.

Målet med konkurransen er å motivere elevene til lesing.

- Vi ser at det skjer mye flott på den digitale siden i skolen nå, ikke minst med utbredelse av enheter som egner seg til digital lesing, og vi sa derfor ja med en gang vi fikk muligheten til å være med på Lesemaraton, sier Håvard Siegel Haukeberg i Microsoft Norge, som sammen med HP stiller med maskiner som både kan brukes som nettbrett og bærbar PC.

Læreren får oversikt over klassens leseaktiviteter, samlet og individ lesenivå. Og i lesemaraton konkurrerer altså klassene mot hverandre i en vennlig form.

Skole Og Utdanning