Elitepads til Sonans-elevene

Elitepads til Sonans-elevene

Sonans Utdanning har valgt Windows 8-nettbrettet Elitepad fra HP for nye elever i videregående skole.

Alle førsteklassingene og lærere ved Sonans Utdannings videregående skoler vil ved studiestart høsten 2013 få utdelt hver sin splitter nye HP Elitepad 900.

Teknologifokus

Sonans Utdanning, aktør innen privatistundervisning i Norge, driver i tillegg tre videregående skoler. Høyt fokus på teknologi og digitalisering har gjort at selskapet har vært på jakt etter passende digitale verktøy til bruk i undervisning.

Etter en tid med testing av ulike nettbrett falt valget til slutt på HP Elitepad 900, levert av HP-partner Epartner.

Terje Ravnsborg i Sonans Utdanning mener det er et stort fortrinn at nettbrettet som er valgt benytter et operativsystem som allerede skal være kjent for lærerne og ikke minst at det fungerer optimalt med læringsplattformen Its Learning. 

- Sonans Utdannings krav til et nettbrett er at enheten skal være lett, rask å starte og med  god batteritid. En god tastaturløsning er et krav ettersom elevene skal bruke enheten til å skrive oppgaver og lignende. I mine øyne er Elitepads tastaturløsning overlegen i forhold til andre nettbrett, sier Marius Robbestad i Epartner.

Det er også et pluss at nettbrettets tilleggsutstyr Productivity Jacket har USB-utganger slik at man kan koble til mus, mener han.

Digitale skolebøker

Som en del av teknologi-satsningen har Sonans også sørget for å inngå avtale med forlagene for undervisningsmateriell slik at alle lærebøkene skal ligge klare til å bli lastet ved studiestart. Hver elev vil få en kode med tilgang til å laste ned nettbøkene.

- Når Sonans sine videregående skoler nå går over til HP Eitepad 900 og dermed kun bruk av digitale skolebøker på nettbrett, slipper vi den store administrasjonen av skolebøker, og man har muligheten til å kunne gjøre notater og utføre søk direkte i læreboken, sier Terje Ravnsborg, it-direktør ved Sonans Utdanning.