BEHOV: Noroff kan øke sine studieplasser ved behov, og mener derfor at alle som måtte ønske å studere it-fag kan komme til dem. (Foto: Jeanette Baekkevold)

BEHOV: Noroff kan øke sine studieplasser ved behov, og mener derfor at alle som måtte ønske å studere it-fag kan komme til dem. (Foto: Jeanette Baekkevold)

Noroff øker antall it-studieplasser

Ønsker å møte kritisk behov for it-kompetanse i Norge.

Det er i 2017 en kraftig økning til it-studier i Norge. Faktisk så mye at Universitetet i Oslos (UiO) nye studieprogram Informatikk, digital økonomi og ledelse, med sine 19 søkere per studieplass, er det mest attraktive studiet i landet.

Heidi Austlid, administrerende direktør i Ikt-Norge Austlid, synes det er fantastisk med en slik søkermasse, men synes det er synd at det ikke er nok plasser til alle som ønsker det. 

- Det er synd for de 18 som ikke får muligheten. Det å ikke ønske de velkommen til fremtiden, det betyr at vi fratar både ungdom og Norge en potensiell tekfremtid, sa hun til Computerworld tidligere i år.

Ledige studieplasser

Nå har Noroff, som tilbyr både bachelor- og fagskoleutdanning, utvidet sitt tilbud for de som ønsker seg til it-studier. 

- Vi ser en betraktelig økning i søkere til våre it-studier. I perioden september i fjor til og med april i år ser vi en økning i søknader til våre it-studier på 87 prosent, sier webredaktør og digital markedsfører, Steffen V. McInerney i Noroff. 

Våre studenter vil jobbe i virksomheter med behov for it-sikkerhet.

Noroff øker nå antall studieplasser for å møte etterspørselen innen relevant it-kompetanse – både for studenter som søker høyere utdanning, og for næringslivet som sårt trenger deres kompetanse.

I Oslo og Bergen øker de med 25 plasser hver, Stavanger med 12 og Kristiansand får 36 nye plasser. Totalt er dette 98 nye it-studieplasser.

- I tillegg starter vi et nytt toårig studium i frontend-utvikling. Her er det 25 studieplasser på hver av de fire campusene. Det er også flere spennende it-studier under utvikling, forteller McInerney.

Alle skal få

- Hvor mange it-studenter har dere plass til i alt?

- I dag har vi studieplasser til 90 personer på campus. Med de 98 nye plassene vil vi fra høsten ha plass til 188 it-studenter på våre campuser. Alle våre it-studier er også tilgjengelige som nettstudier. Der blir det i praksis aldri fullt, sier McInerney.

Han forteller at it-studiene deres i stor grad fokuserer på praktisk it-kompetanse og ferdigheter som industrien og bransjene behøver.

- Utdanningene er også sentrert rundt digital sikkerhet. Norge er svært sårbare når det gjelder digitale angrep, og våre studenter vil jobbe i virksomheter som har behov for it-sikkerhet, og det å kunne bekjempe digital kriminalitet.

Skole Og Utdanning