StarCraft blir høyskolekurs

StarCraft blir høyskolekurs

Dataspillet StarCraft gir studiepoeng ved universitetet i Florida.

Kunnskapen som brukes til å løse problemer i et av de mest populære sanntidsstrategispillene i historien, er ikke så ulik den som brukes i dagens virkelige verden. Det mener de i alle fall ved University of Florida, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Rask reaksjon, ødelagt kropp

Utdanning for yrkeslivet

Skolen ligger i Gainsville i Florida, og tilbyr et åtte ukers kurs som heter «21st century skills in StarCraft». Kurset gir studiepoeng, og kombinerer ukentlig spilling med analyser av kamper, samt sammenligning av konsepter mellom spillverden og den virkelige verden. Hensikten er å utvikle ferdigheter og kunnskap som kan brukes i yrkeslivet.

LES OGSÅ:

Spilltilbehør til StarCraft II

Slik lyder deler av beskrivelsen for det tverrfaglige kurset:

"I et samfunn som blir stadig mer teknologibasert og ting går fortere og fortere, er det viktig at yrkesutdanningen utvikler dyktighet på områder som kritisk tenkning, problemløsning, ressursbruk og evne til å ta tilpassede avgjørelser. Disse egenskapene er fundamentale i StarCraft, og det gjør spillet til et høyst effektivt miljø hvor studenter kan gjøre analyser og handle deretter i kompliserte situasjoner".

Kurset er åpent for tjue studenter som har en Mac eller pc, internettilgang utenom klasserommene, samt erfaring med det populære spillet. Ingen «n00bs» tillatt, med andre ord.

LES OGSÅ:

TEST: Sennheiser PC 330 G4ME - Kvalitetslyd til en rimelig penge

Forvalter ressurser

Klassen undervises av Nathaniel Poling, en doktorgradsstudent ved skolens utdanningsavdeling. Poling sa følgende i et intervju med MIT Technology Review nylig:

- I StarCraft forvalter man en rekke ulike enheter og grupper med forskjellige kapasiteter. Det er ikke så unaturlig å tenke seg det samme i bedriftsverdenen eller i jobben som en administrator i helsevesenet, sa Poling.

Med andre ord, ikke bruk en Dragoon til å gjøre jobben til en Zealot.

La oss håpe undervisningsplanen også inneholder andre viktige fagkunnskaper, som for eksempel at å spille 50 timer i strekk med lite søvn og mat kan være skadelig for helsen.

Dette er ikke første gang Blizzard Entertainment, som er utvikleren bak StarCraft, gjør streiftog inn i høyere utdanningssirkler. I fjor begynte University of California ved Berkeley å tilby kurs i konkurrerende StarCraft-spilling.

LES OGSÅ:

TEST: Razer Imperator og Vespula - Mektig mus- og mattekombinasjon

Les om: