Suksess med teknologiseminar

Suksess med teknologiseminar

PC World har arrangert sitt første Teknoforum. Flere står for tur.

Cirka 50 deltakere tok turen til Vinderen Konferansesenter i Forskningsparken i Oslo for å delta på skriverseminaret "Print smart i tøffe tider". Seminaret var det første i rekken fra PC Worlds seminarsatning, som har fått navnet Teknoforum.

- Målet med Teknoforum er å etablere en møteplass for våre lesere, hvor vi skal ta for oss praktiske problemstillinger innenfor de områdene som vi skriver om i bladet. Det kan for eksempel dreie seg om hvordan man kan jobbe effektivt med printløsninger, hva man bør tenke på når man anskaffer pc-er, sikkerhet for mobile brukere, hvordan man skal forholde seg til virus og ondsinnet kode i bedriften og så videre, sier Bjørn Unnersaker, redaktør i PC World Norge.

På det første seminaret var det IT-sjefer i tre bedrifter som var invitert til å dele sine erfaringer med utskrift, etter å ha gjennomført prosjekter som har gjort dem til noen av de beste i klassen innenfor områder som kostnader, administrasjon og innovasjon.

IT-sjefen i Berner Gruppen, som blant annet eier Dagbladet, fortalte om hvordan Dagbladet og de andre Berner-selskapene hadde kastet ut rubbel og bit av gamle skrivere, og satt bort utskriftstjenesten til leverandøren. I prosessen reduserte de antallet skrivere drastisk. Brukerne må nå benytte adgangskortet for å hente utskrifter i skriveren, noe som har redusert antall utskrifter så mye at papirleverandøren indignert ringte og lurte på hvorfor de var byttet ut, noe de ikke var.

Fridjof Tjemsland i ErgoGroup fortalte om hvordan de sparer trær og 1100 kroner per ansatt per år, gjennom effektivisering, mens Thomas Mogensen i transportselskapet DSV blant annet fortalte om hvordan de har skreddersydd menyene i skriveren for å understøtte deres arbeidsprosesser, som blant annet baserer seg på mange skjemaer som sjåførene benytter. Åpningsforedraget sto Frank Johnsen, journalist i søstertidsskriftet Nettverk & Kommunikasjon for.

- Få har oversikten

Det kom frem at kun et fåtall av deltakerne i salen hadde en utskriftsstrategi, og enda færre kunne si at de visste hvor store utskriftskostnader bedriften deres hadde.

- Det stemte veldig godt med mine erfaringer, sier Unnersaker. - Bedrifter flest har for eksempel store summer bundet opp i rekvisita. Man har ulike personer som har ansvar for innkjøpene, og man føler ikke at dette er kostnader man har oversikt over.

Johnsen gav imidlertid et godt råd til deltakerne: - Det kan virke som et vrient regnestykke å sette opp. Men ta kontakt med skriverleverandøren og få de til å gjøre jobben. De har verktøyene, og har egeninteresse i å hjelpe deg å synliggjøre kostnadene dine.

Også for mindre bedrifter

Målet med Teknoforum er at seminarene skal være nyttige for bedrifter flest.

- Selv om foredragsholderne representerte bedrifter med flere hundre eller tusen ansatte, var tilbakemeldigene fra deltakerne at dette var nyttige råd å ta med på veien også for de mindre bedriftene. De fleste løsningene som ble vist frem kan også implementeres i liten skala. Og kanskje det er en hyggelig erfaring å ta med seg at størrelsen på bedriften ikke nødvendigvis samsvarer med det å ha oversikt og en strategisk tilnærming til print, avslutter Unnersaker.

Vil du bli varslet om fremtidige Teknoforum fra PC World Norge? Send oss en e-post, så setter vi deg på mailinglisten, så fort den er aktiv. Oppdatert seminarliste finnes på teknoforum.idg.no.

Skole Og Utdanning