STOR INTERESSE: Leseappen Lesemester ble først testet på tre pilotskoler. Etter at ryktet om appen spredde seg på sosiale medier er det nå over 3000 elever og lærere som vil teste appen (Skjermdump: TapBookAuthor)

STOR INTERESSE: Leseappen Lesemester ble først testet på tre pilotskoler. Etter at ryktet om appen spredde seg på sosiale medier er det nå over 3000 elever og lærere som vil teste appen (Skjermdump: Tapbookauthor)

Vil gjøre lesing sosialt med ny app

Med den nye, sosiale leseappen Lesemeister ønsker Samlaget og Innovajson Norge å skape flere, bedre og mer aktive unge lesere.

Den nyutviklede leseappen Lesemeister er utviklet i samarbeid med Samlaget og Innovasjon Norge. Ved å ta i bruk appen skal elevene kunne utfordre venner til å lese sine favorittbøker. De skal også kunne konkurrere om å samle lesepoeng med andre lesere, klasser og skoler. Læreren vil få en automatisk generert leselogg.

Målet er å skape flere, bedre og mer aktive unge lesere ved å gjøre lesetreningen i skolen både sosial og morsom.

- Litteraturen må være der barna og ungdommene er, og da er det helt naturlig å utvikle en sosial lesetjeneste som Lesemeister. Vi ser at barn og unge sosialiseres mye digitalt, så hvorfor ikke også gjøre leselæringen sosial og digital, spør Ragnfrid Trohaug, seniorredaktør og prosjektleder i Samlaget, i en pressemelding.

Stor respons

Våren 2017 gjennomfører Tapbookauthor pilotering av den nyutviklede lesetjenesten Lesemeister, og appen vil lanseres som en betalt tjeneste til skolestart høsten 2017. I pilotfasen har Tapbookauthor prøvd ut appen på tre pilotskoler, men etter litt mediedekning er det kommet flere intressenter.

Selskapet ruller nå Lesemeister ut til ytterligere 20 skoler rundt omkring i landet. Skolene skal selv ha tatt kontakt, og bedt om å få være med på pilottestingen. Det skriver Tapbookauthor i pressemeldingen. 

- Vi var veldig fornøyde med å ha tre pilotskoler på plass, men så spredde ryktet seg i sosiale medier og nå har vi over 3.000 elever og lærere som vil teste appen, sier lesegründer Bjørn Terje Bakken i Tapbookauthor.

Skole Og Utdanning