Skriveren din ser deg

Hemmelig skriverkode på utskriften gir Secret Service muligheter for sporing av utskriftens opphav.

Forskere leid inn av Electronic Frontier Foundation (EFF) sier at de har klart å knekke en kode gjemt i små spor enkelte fargelaserskrivere legger igjen i hvert eneste dokument de skriver ut, ifølge The Inquirer.

Secret Service i USA innrømmer at de har inngått avtaler med enkelte laserskriver-produsenter for å legge til sporingsinformasjon til det som blir skrevet ut. Ifølge dem er det et middel for å identifisere bedragere.

EFF-teamet analyserte de små gule prikkene på utskriften fra en rekke skrivere og klarte å knekke koden for Xerox DocuColor-skriverne.

Også andre produsenter

- Vi fant ut at de små prikkene inneholdt dato og tidspunkt for når dokumentet ble skrevet ut, men også serienummeret på skriveren, sier teknolog Seth David Schoen i EFF.

Han legger til at de regner med at andre modeller fra andre produsenter har den samme identifikasjonsinformasjonen på sine utskrifter.

Xerox hevder at kun Secret Service har muligheten til å lese koden, og Secret Service på sin side sier at de kun bruker denne informasjonen i forbidelse med etterforsking av bedragerisaker.