Skuffende PSP-salg

Skuffende PSP-salg

Til tross for mye hype og høye forventninger har ikke salget av Playstation Portable tatt av i Norge.

En liten uke har gått siden PSP ble lansert her på berget. En massiv hype har lagt opp til forventninger om et like massivt salg.

 

- Vi regner med 100.000 solgte før jul, sa Experts kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen før sommeren

 

Computerworld.no har tatt en ringerunde til forskjellige forhandlere av den nye spillkonsollen og tilbakemeldingene relativt enstemmige. En annen fellesnevner er at selgerne vi har snakket med ute i kjedebutikkene, ønsker å være anonyme.

 

- Det har gått mye dårligere enn forventet. Det kan hende man har hatt for høye forventninger og de har ikke innfridd, sier en.

 

- Vi har trodd at vi kunne selge mye mer enn det vi har gjort. Nå tror jeg heller ikke at det er en maskin som vil ta av. Trolig vil den selge jevnt og trutt.

 

Ungdommen svikter

 

Han forteller også at foreløpig er det flere voksne enn ungdommer som kjøper, sannsynligvis fordi prisen på rundt 2.500 kroner er litt for stiv.

 

Pressetalsmennene i de store kjedene som Expert og Elkjøp har vært store optimister innrømmer ikke nederlag så lett.

 

Trond Bentestuen i Expert er optimist:

 

- Det ruller og går, men vi forventer ikke den store boomen før til jul. Det er ingen tvil om at dette blir årets julegave. Vi selger nok ekstremt mye i november og desember, sier han.

 

Bra med tilbehør

 

Christian Brekke i Elkjøp sier at de er fornøyde med salget, men:

 

- Det har ikke tatt av. Likevel står vi fast på at det blir en av årets slagere, og ikke minst julegaveslagere.

 

- Det som bidrar positivt er det store sortimentet av tilbehør som er tilgjengelig, og dette gjør vi det bra på. Jeg vil gjerne trekke frem umd-formatet. Vi har solgt mye film og spill i dette formatet, sier Brekke.

Ingen av de større elektronikkjedene i Norge vil gå ut med konkrete salgstall.

Storsalg i Storbritannia

Sony melder om at de solgte 185.000 enheter de fire første dagene etter lanseringen i Storbritannia. Dette er ifølge The Inquirer langt bedre enn hva Nintendo DS klarte under sin lansering og en ny rekord.