Skype blir konferanseverktøy

Skype blir konferanseverktøy

Med Skype 2.5 kan man holde telefonkonferanser med inntil 100 brukere. Det blir også mulig å sende sms.

Skype lanserer i dag betaversjonen av Skype 2.5. Ifølge en pressemelding fra selskapet skal det nå ha blitt enklere å registrere seg som bruker samt at oppringing til tradisjonelle telefonnumre har blitt mer intuitivt. I stedet for å måtte huske spesifikke landkoder kan man velge ønsket land fra en rullegardinmeny.

 

Funksjoner som telefonkonferanse skal være forbedret med økt stemmekvalitet og brukerne vil finne innebygde betalingsløsninger for ulike valuta.

 

- Vi vil gjøre det å ringe over Internett så enkelt og selvsagt at folk kan holde kontakten uten å anstrenge seg, sier Niklas Zennström, administrerende direktør i Skype.

Skypecast

I den siste betaversjonen presenteres en tidlig versjon av Skypecast, som tillater opp til 100 mennesker fra alle deler av verden å snakke sammen. Tjenesten vil være glimrende for konferanseformål og er bygget opp slik at et en administrator til enhver tid kan bestemme hvem som skal snakke.

 

Skype tror tjenesten kan bli populær for både næringslivet, bloggere og privatpersoner.

 

I likhet med tidligere kan pc-brukerne snakke så lenge de vil med andre Skype-brukere verden over uten å måtte bekymre seg over kostnaden. Ifølge tall fra selskapet selv har de nå rundt over 100 millioner brukere.

SMS-meldinger

En annen nyhet i testversjonen er integrasjonen mellom direktemeldinger, ordinære samtaler og sms. Det blir nå mulig å sende SMS-meldinger til hvilket som helst mobilnummer ved å skrive inn nummeret eller velge en Skypeout-kontakt.

 

Elin Værnes Anthonise i Skype Norge sier til Computerworld.no at prisen for å sende SMS i Norge til norske mottakere er 76 øre, noe som er forholdsvis dyrt sammenlignet med vanlige mobilabonnement.

 

Håndteringen av kontakter skal ellers være nøkkelen til flerebrukere: I Skype 2.5 er det mulig å overføre kontakter Microsoft Outlook til din brukerens Skype-konto. Dette er forøvrig et lite paradoks ettersom Microsoft satser stort på samtalefunksjoner i Windows Live.

 

Den siste versjonen av Skype er tilgjengelig for nedlasting på denne siden.

 

Les også:

 

Enklere Skype for bedrifter

 

Skype erter på seg AMD

 

Skype full av sikkerhetshull