Skype og Google støtter gratis globalt trådløsnett

Google og Skype spytter nesten 22 millioner dollar inn i spanske Fon som ønsker å skape et verdensomspennende og gratis trådløst nettverk.

Fon er grunnlagt av den argentinske gründeren Martin Varsavsky og er en form for fildeling for trådløse nett, hvor de som vil kan dele sitt trådløse nett med andre.

 

Motytelsen er tilgang til alle andre Fon-brukeres nettverk over hele verden. De som ikke ønsker å dele sitt nettverk kan likevel få tilgang til trådløs oppkobling, men da mot betaling.

 

På denne måten skal Fon tjene penger. Det er også disse pengene som blidgjøre internettleverandørene som ikke tillater sine kunder å dele oppkoblinger med andre.

 

- Andre vil følge

Varsavsky tror at hvis han først får en leverandør med på laget, vil andre føle seg tvunget til å følge etter. Ved å investere 21,7 millioner dollar på å videreutvikle Fon-teknologien, har i hvert fall Skype og Google tro på at dette er mer enn et luftslott.

 

Varsavsky har tidligere uttalt til Computerworld.no at hans wi-fi-konsept passer perfekt for et land som Norge.

 

Svenske Internetworld spekulerer i at med utviklingen av wi-fi-telefoner, kan Fons konsept gjøre 3g-nettet helt overflødig.