Skype-gründer roses for sterk vilje

Skype-gründer roses for sterk vilje

Skype-milliardær Janus Friis får den danske IT-Prisen for 2006. Han er ifølge rapporten enestående i den danske it-bransjen.

Den danske bransjeorganisasjonen IT-Brancheforeningen overrakk torsdag årets it-pris til Janus Friis. Friis solgte Skype til online auksjonsstedet Ebay for 17 milliarder kroner.

 

IT-Brancheforeningen er imponert over Friis innsats som gründer og stå-på-vilje for å få produktet ut i verden.

 

– IT-Prisen 2006 går til en person, som er enestående i den danske it-bransjen. Janus Friis har skapt et produkt, kundene har bruk for, lyder det i priskomiteens uttalelse, ifølge Computerworld Danmark.

 

Videre står der:

 

- Han rusker opp i forretningsfilosofien i it-bransjen og viser hvor langt man kan komme med en sterk vilje og en god ide. Skype er i dag verdens tredje mest betydningsfulle merkenavn. Vi skal være glade for, at dette produktet er skapt i Danmark. Med den aktiviteten Janus har vist, blir det ikke det siste vi ser til ham.

 

IT-Prisen deles ut av IT-Brancheforeningen og IDG Danmark (Søsterselskapet til IDG Norge, som utgir Computerworld).

 

Jobber med nye ideer

 

Friis har vært i London i det siste, hvor han jobber med Skype og andre initiativer.

 

– Både Niklas (Zennström, medgründer av Skype) og jeg er involvert i Fon, som er basert på tanken at folk kan dele wlan-forbindelser. Det skal nok bli riktig stort, sier Friis.

 

På spørsmål om hva fremtiden vil bringe, svarer Friis:

 

- I løpet av de neste årene vil det bli helt naturlig å ha videosamtaler på fullskjerm med familie og venner, noe som tidligere har vært forbeholdt noen få styrelokaler, sier Friis.

 

Samfunnet er nødt til å sørge for at de grunnleggende rammer for utviklingen av nye virksomheter er i orden, primært de skattemessige, mener Friis.