Skype inn i varmen hos teleselskap

Skype inn i varmen hos teleselskap

Tyske E-plus er den første teleoperatør som tør å satse på Skype.

Mange teleoperatører betrakter tale over ip (voip) som en stor trussel. Skype har vært den mest suksessrike løsningen. Nå har selskapet fått sin første kontrakt med en teleoperatør.

 

Tyske E-plus tilbyr sine kunder Skypes fullverdige dataoverføringspakke. Dermed får kundene en fast sum på fakturaen, 40 euro eller 320 kroner per måned. For de kronene kan de ringe så mye de ønsker.

 

52 millioner brukere

 

Pakken er rettet først og fremst mot businesskunder som bruker en bærbar pc, er mye på farten og ringer mye. Løsningen kan ikke brukes fra mobiltelefonen.

 

E-plus er Tysklands tredje største teleoperatør og har 9,8 millioner kunder. Med de nye kundene kan Skype slå i bordet med 52 millioner brukere.

 

Store konkurrenter

 

Avtalen kommer bare dager etter at Microsoft kjøpte voip-selskapet Teleo. Tanken er å legge voip inn i Messenger. Microsoft tar med dette oppkjøpet et stort skritt inn i voip-markedet, og seiler opp som en farlig konkurrent for Skype. Også Google jobber med en voip-tjeneste som de har implementert i betaversjonen av sin Google Talk.

 

E-Plus skal luke ut andre voip-tjenester. Vodafone har antydet at de vil blokkere all voip-trafikk i 2007. Teleoperatørene frykter at kundene bare skal bruke tale over nettet kombinert med billige bredbåndsabonnementer.