Skype velger Trolltech

Skype velger Trolltech

Norske Trolltechs programvare Qtopia skal brukes på Skype-telefoner for trådløsnett.

Trolltech melder i dag at ip-telefoniselskapet Skype har valgt Trolltechs Qtopia som hovedplattform for koble brukergrensesnittet i Skype opp mot operativsystemet i Skype-sertifiserte WiFi-håndsett.

Programvaren skal også brukes i en rekke andre Skype-produkter. De mye omtalte Skype-tjenestene fungerer for alle håndsett-produsenter som ønsker å legge inn Skype-funksjoner på sine produkter.

Det blir stadig viktigere at håndsettene har felles applikasjonsplattform, hevder de to selskapene i en pressemelding. De forventer at Qtopia vil sørge for at nye Skype-telefoner vil komme raskere på markedet, og samtidig sikre at håndsettene enkelt kan oppdateres.

- Trolltechs Qtopia vil sikre at vi kan få nye telefoner, funksjoner og tjenester ut på markedet raskt, sier Gareth O Loughlin, direktør for mobill- og maskinvareutstyr i Skype.

LES OGSÅ: Kombinerer Skype og vanlig telefoni

- Utvidet bruk av Trolltech-teknologi i Skypes tilbud er en viktig utvikling for oss, sier Eirik Chambe-Eng, administrerende direktør i i Trolltech.

Det er ikke første gang Skype og Trolltech samarbeider. Trolltechs flaggskip Qt anvendes av Skype i selskapets produkter for Linux-baserte poc-er. Totalt har Skype nå over 171 millioner brukere.