Skysatsing fra Microsoft

Skysatsing fra Microsoft

Microsoft bringer løfter om lavere kostnader for sine kunder med BPOS-arvtageren Office 365.

Betaversjonen av Office 365, som er avløseren til Microsofts nettskybaserte kontorpakke BPOS, ble presentert tidligere denne uken.

Her lover selskapet kundene både større fleksibilitet og lavere kostnader. Systemet inkluderer Sharepoint, Exchange, Lynch og Office 2010, og kostnadene for det skybaserte systemet vil være mellom ti og 50 prosent lavere enn lisensene for lokalbaserte systemer.

- Sparer mellom ti og 50 prosent

- Det er ikke realistisk for en liten bedrift å få alle disse ressursene på egenhånd, men levert i en større målestokk kan kundene få disse løsningene til en dramatisk lavere kostnad, med en innsparing på mellom ti og 50 prosent i forhold til sammenlignbare alternativer, sier Microsoft Offices divisjonssjef Kurt DelBene til microscope.co.uk.

Teknologien samles

- Det siste tiåret har vi designet og bygget teknologien vår til å jobbe sammen. Men realiteten er at få kunder har ressurser til å bruke Office, Sharepoint, Exchange og Lynch sammen. Med nettskyen kan vi samle teknologien sammen for kundene på en måte de aldri før har opplevd.

DelBene lover også å levere ulike applikasjoner for å støtte programvarene og meldingstjenestene som forhandleren har holdt på med de siste par årene.

- Fremover vil vi fortsette å levere kunder den beste produktivitetsopplevelsen både i nettskyen, lokalt, eller gjennom en kombinasjon av disse, sier han.

Kunder som vil legge prgramvareløsningene sine ut i Microsots nettsky må skaffe seg en abonnementsløsning med selskapet. Deretter betaler man et fast månedlig beløp for skytilgangen.