Skysatsing for Microsoft-utbrytere

Skysatsing for Microsoft-utbrytere

Etter mange år i Microsoft satser sunnmøringene Bjørn Helge Stafseth og Øyvind på selskapet skyselskapet Cloudstep.

Både Stafseth og Tørlen har over ti års arbeidserfaring fra Microsoft Norge og fikk dermed sansen for Microsoft-teknologi.

Oppdratt av Microsoft

- Vi er “født og oppvokst” i Microsoft og det er den teknologien vi kjenner best, sier Stafseth til IT-Bransjen.

Han forteller at Microsoft har lang erfaring med skytjenester og at de derfor er sikre på at de kan levere kvalitetssikre produkter til kundene.

I tillegg til å levere Microsoft-teknologi ønsker de å tjene penger på blant annet rådgivning, implementasjon og datamigrering, kurs og support.

Venter markedsendring

Strategien for å lykkes er allerede klar. Stafseth mener de har en fordel ved å satse 100 prosent på skyteknologi fra start.

- Det er ikke så mange som satser tungt på nettskytjenester ennå, men dette vil nok endre seg i løpet av kort tid. Mange har et bevist forhold til det, men er avventende, påstår han.

I tillegg ønsker selskapet å få med seg strategiske samarbeidspartnere og tilby kundene en totalpakke.

- Vi kan lose en kunde fra en vurderingssituasjon til endelig produksjon og fremtidig support og vedlikehold, sier han.

Office 365

Tommy Ødegaard, Microsoft sin parnerdirektør i Norge, forteller at Cludstep er valgt ut til å være lanseringspartner for Office 365.

- Cloudstep har tatt tak i denne muligheten og sett hvilke fordeler Microsoft og nettskyen kan gi bedrifter i Norge. Det er grunnen til at Cloudstep er plukket ut til å være lanseringspartner for Office 365 i Norge, sier han.