Slå av pc-en din om natta!

Pc-er i dvalestilling sluker strøm for milliarder.

Mange lar pc-en sin stå på om natta, både på jobb og hjemme. Med dagens energipriser går milliarder tapt, og det er enkle penger å spare.

 

Bare i Storbritannia koster dvalestillingen til pc-er 188 millioner euro i strøm, eller 2.471 millioner kroner. Dette kommer frem fra en undersøkelse Fujitsu Siemens har gjennomført.

 

Mange slår aldri av

 

Fujitsu Siemens har oppfordret 1.000 ansatte i en rekke bedrifter å slå av pc-en sin om natta. Det viste seg at 370 av dem, eller over en av tre, aldri slo av pc-en.

 

Ut fra resultatene beregnet selskapet summen som kan spares i Storbritannia. Hvis man beregner dette over hele verden, vil summen være enorm.

 

Strømbruk av pc-er har over lengre tid vært i fokus hos produsentene og forbrukerne. Med dagens voksende antall pc-er begynner strømforbruket å ta en del av verdensresursene. Fujitsu Siemens påpeker også at strømsparing er bra for miljøet og i forhold til klima-endringer.

 

Obs, gir også varme

 

Norske brukere bør tenke på at en pc avgir varme og bidrar til oppvarming hjemme i huset. I kalde klimaer med strømoppvarmede hus, som i Norge, vil strømmen brukt i en pc ikke gå tapt, men føre til en høyere temperatur.

 

Det fører til at en pc som står på bidrar til at en termostat-styrt bolig ikke bruker mye mer strøm. Strømmen brukt til pc-en spares i reduserte oppvarmingskostnader.