Slank Sony med fet HD og 3D

Slank Sony med fet HD og 3D

Nytt tilskudd til kompaktfamilien hvor «kompakt» er helt bokstavelig.

Sony har med sin TX-serie i noen år gjort det mulig å ha med seg kompaktkamera som både står til dress og til kjole, og som kan tas med uten tilpassinger av finstasen. For den som foretrekker tyngre kamerautrustning, har denne serien med tynne og lette kamera vært et nummer to-kamera og reserve som ikke har vært dråpen som fikk kamerabaggen til å flyte over.

Stappfull

Denne gangen kommer Sony med Cyber-shot DSC-TX55, med en bildebrikke på 16,2 megapiksler. Den tillater videoopptak i full HD 1080 med mulighet til å ta bilder med 12 megapiksler samtidig. Nå er ikke økende megapikseltall nødvendigvis noe som har en absolutt sammenheng med kvaliteten på bildet å gjøre. Men objektivet er et Carl Zeiss Vario-Tessar, og det hjelper nok på resultatet.

Ellers forteller pressemeldingen fra Sony at det gjelder å stappe som mye funksjon som mulig inn i et kamera som er 13,2 millimeter tjukt. Bakpanelet er et 3,3 tommer stor OLED-berøringsskjerm, og disse 8,3 centimeterne i diagonal har hele 9,3 ganger 5,4 centimeter kameraflate å boltre seg på. Minnekortene som støttes er MicroSD/SDHC og MS Micro/M2. Vekt er 94 gram.

I tillegg til HD-video støttes også 3D-opptak og avspilling. Det er støtte for panoramaopptak. Zoomen er på ti ganger digitalzoom, eller fem ganger optisk. Oppgitt vidvinkel er 26 millimeter bildeutsnitt.

Stabilisering

Bildestabilisering er på plass og forbedret både vertikalt og horisontalt. Dette gjelder også for videoopptak, og under maksimal zooming. Maksimal lysfølsomhet er anstendige ISO3200, og batterilevetiden skal holde til 250 bilder.

Innebygd er også basal og avanserte bilderedigeringsfunksjoner. Alt fra korreksjon mot bildestøy og for riktige farger, til mykere kontraster og HDR-lignende effekter følger dermed med i selve kameraet.

Kameraet er tilgjengelig fra september, og vil få en anbefalt utsalgspris på 3599,- kroner. Fargepaletten er fra nøytralt svart via sølv og rød til sprekt fiolett.