Slapp med 600.000 kroner i bot

Tele2 har gjennomført den første telefonsamtale i selskapets umts-nett i Oslo. Markus Täkte slapp dermed med å betale dagbøter på tilsammen 600.000 kroner

Tele2 ble ilagt dagbøter fordi selskapet ikke innfridde kravene i selskapets umts-konsesjon. Men Samferdselsdepartementet vedtok også at Tele2 skulle slippe å betale dagbøter dersom de kunne vise til et operativt nett i Oslo innen 15. juli.

Administrerende direktør Markus Täkte klarte heller ikke å holde den fristen, og måtte ifølge Dn.no ut med 600.000 kroner i dagbøter inntil Oslo-nettet stod klart denne uka. 

- Dette er liten, men viktig, milepæl i Tele2s arbeid med, og utvikling av, tredje generasjons mobilnett i Norge. Vi er glad for at samarbeidet med Siemens har fungert bra, og at vi internt har hatt god fremdrift, slik at den første delen av nettet nå er på plass, sier Täkte i en pressemelding. 

Idriftsettingen av Tele2s UMTS-nett i Oslo innebærer at selskapet tilfredsstiller de krav myndighetene har stilt til Tele2. Mini-nettet i Oslo er imidlertid ikke klart for kommersielt bruk.

Til nyttår skal ny krav tilfredsstilles, og det er høyst uklart om Tele2 kommer til å være i stand til å møte disse kravene. Hvis ikke, må selskapet regne med nye runder med dagbøter.

Samferdselsminister Torild Skogsholm har signalisert at hun ikke ønsker å gi umts-konsesjonærene anledning til å utsette utbyggingen av nettene.