Slår alle rekorder

Slår alle rekorder

Det etterlengtede videospillet Halo 2 fra Microsoft setter ny rekord for førstedags-salg. I løpet av tirsdag dro spillet inn 640 millioner kroner.
-- I løpet av de første 24 timene spillet har vært i salg har det vært mer populært enn noen kinofilm noensinne har hatt i historien, kommenterte Microsoftgründer Bill Gates under et aksjonærmøte tirsdag.

Visepresident Peter Moore i Microsofts spillavdeling utropte gårsdagen til en "100 millioner dollar dag på Halo", skriver Wired.

Lanseringen er den største i videospillhistorien og har solgt bedre første dag enn noen lanseringer fra både film- og musikkindustrien.

I spillet leder du blant annet "Master Chief" (bildet) og hans soldater som må redde jorden fra utenomjordiske skapninger. Tusenvis av butikker verden over åpnet dørene rett over midnatt for å selge spillet til fans som hadde stått timevis i kø.

I følge Moore skal enkelte butikker ha solgt hele 850 eksemplarer av hele spillet i løpet av bare 11 minutter.

Av de 100 millionene dollar som Halo har solgt for så langt, kommer 78 millioner fra forhåndsbestillinger.

Halo 1 er så langt Xbox største hit med fem millioner solgte eksemplarer. Nå venter analytikere en dobling av salget, og at Halo 2 kommer til å selges i hele 10 millioner eksemplarer.