Slår et slag for mobilt internett

Slår et slag for mobilt internett

De absolutt største og mest innflytelsesrike aktørene innenfor data- og mobilbransjen har gått sammen om å lage et nytt toppdomene som vil gjøre internett lettere tilgjengelig på mobilen.
Onsdag ettermiddag kom nyheten om at Microsoft, Nokia, Vodafone, 3, Gsm Assosiation, HP, Orange, Samsung og Sun Microsystems har signert en avtale om å lage et mobilt toppdomene på internett. Dette vil føre den mobile verden nærmere internett.

Toppselskapene det her er snakk om har laget et joint venture-selskap som skal jobbe med de nye muligheten toppdomenet gir. De forventer at i løpet av de kommende månedene vil programvareselskaper, dingseprodusenter, nettoperatører, infrastrukturleverandører og innholdsleverandører gå inn i det allerede sterke joint venture-sambeidet.

Det mobile toppdomenet på internett vil gjøre det enklere å optimalisere internettsider for mobile brukere, enten det nå er på mobiltelefoner eller andre mobile enheter som for eksempel lommedatamaskiner.

Per i dag er mobile brukerne styrt av teleselskapenes begrensede innholdstilbud. Og med et nytt mobilt toppdomene vil selskapene bak, forsøke å gi brukerne en større valgfrihet til å benytte seg av innhold på internett uavhengig av hvilken type terminal de velger.

-- Etableringen av et nytt mobil-toppdomene vil tillate kunder å aksessere internett med forskjellige typer av mobilscenarioer, enten aksessen kommer fra en mobiloperatør, internettleverandør eller forskjellige gateway-dingser hjemme eller på jobb, sier Pertti Korhonen, som er sjefsteknolog i Nokia-konsernet. Korhonen mener den brede deltagelsen fra mobil og databransjen vil føre til en sømløs global aksess og samvirke av mobile tjenester og applikasjoner.

-- Microsoft er stolt av å være i partnerskap med deltagere på tvers av ulike bransjer for å skape et mobil toppdomene som vil gi fordeler i hele verdikjeden. Og viktigst av alt for mobile brukere. Vi forventer at tilpasningen av internettinnhold til mobil vil forenkle og øke bruken av mobilt internett, sier Brian Arbogast, konserndirektør i MSN Communications Platform i Microsoft.