Slår knockout på Powerpoint

Slår knockout på Powerpoint

Cebit: En ny digital penn fra Samsung gjør det mulig å tegne direkte på skjermen.

Musen er en fin oppfinnelse, men for den er ikke så presis som vi ønsker oss. Bare prøv å skrive med en mus, det er nærmest umulig.

Det har vært en rekke forsøk å skrive eller tegne med en digital penn som legger linjene direkte på skjerm. En annen mulighet viser Samsung frem på Cebit: å tegne direkte på skjermen.

Skisseverktøy

Både skjermen og penne kommuniserer trådløst med pc-en. I for eksempel Corel Painter en kunstner tegne direkte og manipulere fargene etter behov.

Men løsningen er neppe perfekt riktig ennå.

- Nei, jeg synes ikke dette holder mål ennå, sier Ralf Conrad, som er kunstner og tegner.

Conrad viser frem Samsungs løsning på Cebit og tegner fort brukbare skisser av publikumet. Tegningene han lager ligner godt og har høy kvalitet. I tillegg kan de lages og lagres fort, og skrives ut etter behov.

Ikke for kunstnere

Fra paletten velger Conrad små variasjoner fra fargene.

- Jeg tror dette er først og fremst et verktøy for undervisning og forretning. Det er langt fra presist nok for en som er vant til å tegne på papir. Men for all del, det gir gode resultater og er et stort skritt inn i fremtiden. Om dette vil være godt nok for meg om noen år? Jeg tror nok det skal mye til at jeg blir tilreds, sier Conrad, før han fortsetter med neste modell.

Til presentasjoner

En informasjonsmedarbeider ved Samsungs enorme stand på Cebit bekrefter at løsningen er først og fremst ment for forretningsbruk.

- Kombinert med en projektor vil pennen kunnen erstatte alle slags presentasjonsmidler som brukes nå, sier hun.

Skisser av forretningsprosesser, eller notater tatt under møtet, kan lagres og printes etter behov. Det vil gi lange møter en ny og mer dynamisk dimensjon, hvor det kan være slutt på kjedelige forhåndsproduserte Powerpoint-presentasjoner, tror Samsung.

Makt og korrupsjon

Det vil i så fall glede mange. Som internettkjendis Vinton Cerf spøkte på en pressekonferanse på Cebit:

- Når vi vet at makt ("power") fører til korrupsjon, er Powerpoint noe av det mest korrupte jeg vet om.

Showtime: Se bildene fra Cebit.

Les alt om Cebit.