Slettet digitale løftebilder

Slettet digitale løftebilder

Bilder av Mulla Krekar som ble løftet av Shabana Rehman ble slettet fra et digitalkamera.
Mulla Krekar ba fotografene slette bildene av at han ble løftet, og bokklubbenes fotograf fulgte oppfordringen, skriver Dagbladet.no.

Shabana Rehman avsluttet et debattmøte på Smuget i går med å kalle terrorsiktede Mulla Krekar opp på scenen. Så tok hen tak rundt lårene hans og løftet han høyt opp fra bakken. Det fikk Krekar til å eksplodere. For åpen mikrofon forklarte han hvordan han følte seg krenket av Rehman.

Deretter beordret den tidligere lederen for den fundamentalistiske organisasjonen Ansar al-Islam alle fotografene tilstede til å slette bildene. Webredaktør Erlend Sørskaar i bokklubbene.no tok bilder av løfteepisoden med sitt digitale kamera. Han var der for å dekke debattmøtet for nettsidene til bokklubbene. Han slettet bildet der og da.

Etter det Dagbladet.no har klart å finne ut av, var det ikke noen andre pressefotografer tilstede akkurat da. Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold mener bildene ikke burde vært slettet.

- Nå er jeg litt utenfor mitt mandatområde, siden denne fotografen neppe er medlem i noen presseorganisasjon, men rent prinsipielt burde ikke bildene vært slettet. Jeg synes ikke noen bør slette bilder på ordre fra utenforstående, sier Kokkvold til Dagbladet.no.