Slik blir du kvitt Carrier IQ

Slik blir du kvitt Carrier IQ

Apple sier de har droppet programvaren fra "de fleste" IOS 5-enhetene.

Spion-programvaren fra selskapet Carrier IQ er på plass i de fleste smartmobiler, inkludert Android, RIM og Apples Iphone.

Les mer:

Carrier IQ er en storspion

Apple, i likhet med de fleste andre mobilprodusenter, tar avstand fra beskyldninger mot Carrier IQ, at selskapet snapper opp tastetrykk og lagrer tekstmeldinger.

- Vi har aldri tatt opp tastetrykk, meldinger eller noen som helst annen personlig informasjon for å få bruksdata, og vi har ingen planer om å gjøre det, sier Apple i en melding.

Når det gjelder Iphone, sier selskapet at de fleste IOS 5-enheter ikke lenger støtter programvaren, og de andre kan slå av tjenesten.

Det viser seg at Carrier IQ-programvaren blir aktivert i operativsystemet når brukeren tillater at smartmobilen sender bruksdata til Apple.

IOS 5-enheter spør om dette under førstegangsinstallasjon, og funksjonen kan også aktiveres manuelt på et senere tidspunkt.

Slik deaktiverer du Carrier IQ på Iphone

Det er enkelt å slå av Carrier IQ-tjenester på Iphone:

  • Gå på "Instillinger"
  • Velg "Stedstjenester"
  • Scroll ned til bunnen, velg "Systemtjenester"
  • Slå av "Diagnostikk og bruk"

Ifølge en melding fra Apple kommer selskapet til å fjerne Carrier IQ fra alle enheter via en fremtidig IOS 5-oppdatering, men ønsker ikke å gi noe tidspunkt for når dette skal skje.