Slik blir du PR-geni: del 2

Kast deg ut i tilgjengelighet! er tittelen på en ny bok. Mer om dette og mer snadder fra siste ukes pr-skriv:

"Kast deg ut i tilgjengelighet" er den norske tittelen på oversettelsen av "Dive Into Accessibility" til norsk bokmål. Det er en bok om hvordan man kan gjøre webloggen eller nettstedet sitt mer tilgjengelig for ekte mennesker med ekte tilgjengelighets-problemer, på 30 dager!"

Og her er den litt gåtefulle teksten som skal lokke oss til videre lesning:

"Denne boka vil besvare to spørsmål. Det første spørsmålet er "Hvorfor bør jeg gjøre nettstedet mitt mer tilgjengelig?" Om du ikke har et nettsted, så er ikke denne boka for deg. Det andre spørsmålet er "Hvordan kan jeg gjøre nettstedet mitt mer tilgjengelig?" Er du ikke overbevist av svaret på det første spørsmålet, vil du nok ikke være interessert i det andre."

Ukas interne

Som kjent er fagstoff for fagfolk. Særlig av og til, som i dette sitatet fra en Tandberg-melding:

– LTO Ultrium båndteknologi nådde en markedsandel på 77 prosent under 2004 , før SDLT og SAIT, og mer enn 350 000 enheter ble solgt det året (Gartner Inc., Tape Drive Market Shares, 2004, Fara Yale, May 17, 2005).

Runner-up-prisen går til denne herlige setningen fra NORDIC (NORway's Digital Interoperability in Cinemas), og legg særlig merke til forkortelsen midt i:

Hensikten med NORDIC stemmer overens med oppfordringen fra National Association of Theater Owners (NATO) i fjor, og som ble støttet av den europeiske bransjeorganisasjonen UNIC, om en "beta-fase" før oppstarten av en storskala-installasjon av digital kino.

STORT må det være

Vi simpelthen elsker dem, versalene, der de stikker ut i teksten for å gjøre seg lekre. Et strålende eksempel her:

"De nye produktene inkluderer Pinnacle PCTV™ Dual DVB-T Pro PCI og PCTV Dual Sat Pro PCI, som representerer det nyeste innen databasert TV-teknologi. Det gjør at brukeren kan forvandle sin PC til en dual tuner digital TV-videospiller (PVR). Pinnacle lanserte også de to nye mobile PCTV-løsningene for disse markedene – PCTV Hybrid Pro Stick og PCTV Hybrid Pro Card – som begge tillater at brukeren kan motta DVB-T og analoge tv-signaler på PC-en."

Språkforvirret?

Det er dyrt med språk, særlig når det blir flere av dem. Så det gjelder å fusjonere litt, særlig her i Norden:

"Brukgeren får adgang til flere tuseinde gratis radiostatisjoner på internett fra hele verden utden å måtte slå på datamaskinenat skulle tænde for sin computer. Det er ikke nødvendig med programvareinstallasjtion eller anmeldingsgebyr."

GOD HELG!

PS. Flere gullkorn fra pr-meldinger finner du her.