Slik blir Microsoft mer smidige

Slik blir Microsoft mer smidige

Nytt samarbeidsverktøy skal gi bedre utvikling i .Net-plattformen.

Microsoft annonserer et nytt samarbeidsverktøy i samband med Teched-konferansen som går av stabelen denne uka. Visual Studio Vnext skal hjelpe utviklere til å samarbeide bedre om prosjekter.

- Å bygge applikasjoner krever som regel en hel gruppe av medarbeidere, utviklere, testere, prosjektledere og systemarkitekter. Alle etterlyser bedre samarbeidsverktøy. Vi lover at Visual Studio Vnext skal inneholde bedre samarbeidsfunksjoner, skriver Jason Zander, produktsjef for utviklingsverktøy ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Teste og kvalitet

Vnext skal forenkle alle deler av utviklerprosessen. I tillegg til samarbeid skal kvalitetskontroll og bedre testeverktøy bygges inn. For å gi enkel tilgang til samarbeidsvektøyet blir det utstyrt med et nettbasert grensesnitt. Det er scrum-varianten av smidig utvikling som blir hovedretning.

Det er ny baklogg-funksjoner og bedre gruppearbeidslister skal gi synbarhet og få alle prosjektmedlemmene til å delta. En egen tilbakemeldingsfunksjon skal sørge for at alle forutsetninger er på plass så tidlig som mulig, og at eierne til prosjektet kan gi samtykke fortløpende til at utvikingen går som planlagt.

Rapportering og sikkerhet

I tillegg legges det inn støtte for å bruke Powerpoint som presentasjonsverktøy, og generere resultater som arbeidsflyt direkte fra VSV. Det er ikke avgjort når VSV er klar som gryteferdig produkt.

Microsoft har lagt mye innsats i smidig utvikling. Blant annet har de laget og delt ut beste praksis -metoder for å implementere sikkerhet i utviklingsprosedyrer.

Les mer: Slik utvikler du sikkert i skyen