Slik blir den nye toppmobilen fra Siemens

Slik blir den nye toppmobilen fra Siemens

2. august vil Siemens Mobile og toppsjef Rudi Lamprecht gå Nokia og Sony Ericsson i næringa, som allerede har gode businessmobiler på markedet. Computerworld har sett på hvordan den nye toppmobilen vil bli.

Det har en stund svirret rykter i pressen, men nå er det bekreftet at Siemens Mobile på en internasjonal pressekonferanse i London mandag 2. august vil vise fram sin businessmobil.

 

I følge konstituert informasjonsdirektør Stein Bjørnbekk i norske Siemens skal denne telefonen være helt unik i forhold til det som allerede finnes i markedet, samt at den er den første av sitt slag.

 

Mobil for børsgutta

 

Dette har sannsynligvis sammenheng med at Siemens Mobile nå samarbeider tett med det amerikianskje leverandøren av personsøkere, RIM/Blackberry, samt med databaseselskapet SAP.

 

Begge disse vil ha sine toppfolk til stede under pressekonferansen som skal foregå på London Stock Exchange, altså børsen i den engelske hovedstaden.

 

Med Blackberry- og SAP-gutta med på laget tyder dette på at Siemens vil lansere en mobil som har avanserte tekstmeldings- og databasefunksjoner.

 

Et av scenarioene Computerworld ser for seg, er at den nye businesstelefonen fortløpende kan motta såkalte børstickere (korte finansmeldinger) og at disse sendes fra en SAP-database.

 

Teknologisk overraskelse

 

-- Jeg verken kan eller vil kommentere dette. Ved tidligere mobillanseringer i Siemens-regi har det lekket ut en del informasjon og bilder på forhånd, men denne gangen holder vi kortene veldig tett til brystet, for å si det sånn. Det eneste jeg vil si er at det vil bli en teknologisk overraskelse det som skal lanseres i London, sier konstituert informasjonsdirektør Stein Bjørnbekk i Siemens til Computerworld.

 

Det eneste Siemens sentralt har avslørt angående businessmobilen, er at denne kommer til å ha såkalt Push-to-talk-teknologi, samt at den skal være utrustet med programvare fra Blackberry til blant annet epost-bruk.

 

Toppsjefen vil være tilstede

 

Det er ikke uten grunn at sjefen i Siemens Mobile, Rudi Lamprecht, har lagt pressekonferansen til nettopp børsen i London.

 

Rudi Lamprecht, som er medlem av konsernledelsen i Siemens AG, vil selv være tilstede på pressekonferansen og fortelle om deres nye strategi for mobilområdet.

 

Dette forteller hvor viktig Siemens-konsernet mener at denne mobillanseringen er. Bortsett fra spillofon-floppen SX 1, har nemlig ikke Siemens Mobile hatt noen skikkelig toppmodell å vise fram.

 

Dette har erkekonkurrentene Nokia og Sony Ericsson benyttet seg av. Begge disse mobilprodusentene har fått velfortjent ros i mange uavhengige tester for henholdsvis Nokia Communicator og P900.

 

Har kommunikator-funksjoner

 

I følge flere internasjonale mobil-nettsteder skal den nye Siemens-mobilen være en kommunikatortelefon med pda-funksjonalitet (personlig dataassistent), samt at den skal ha avanserte personsøkerlignende egenskaper.

 

Designen på nyskapningen skal være mer annerledes en SX1, som hadde tall-tastene på begge sidene av telefonen.

 

Neo - eller ikke?

 

I følge diskusjonsgrupper på internett, der blant annet Siemens-folk har deltatt, skal navnet på toppmobilen angivelig være Neo.

 

Dette er i så fall veldig utradisjonelt i Siemens-sammenheng, der de normalt har valgt Porche- og Mercedes-lignende navn slik som eksempelvis SL65 eller C62.

 

Computerworld tror derimot at "Neo" derimot kan være kallenavnet businessmobilen har hatt internt i Siemens-organisasjonen mens den ble utviklet.

 

Tar etter Motorola-design

 

Flere kilder på internett hevder at den nye businessmobilen skal ha et qwerty-tastatur, men ikke helt på samme måte som Nokia Communicator.

 

Andre kilder hevder at toppmobilen fra Siemens kommer til å ha en vri-bar displayløsning, nesten som på Motorolas V80, som fortsatt savnes i norske butikkhyller.

 

Siemens og Motorola har tidligere samarbeidet om utviklingen av en umts-telefon.