Slik blir tekno-året 2006

En splitter ny utgave av Windows, nytt DVD-format og internett 2. Det blir mye snadder å glede seg til i år.
2006 vil garantert bringe mange fremskritt du vil sette pris på. Den lynraske utviklingen vil innebære store forandringer i måten du forholder deg til både arbeid og lek i kombinasjonen med teknologi.
Blant de mest spennende trendene for 2006 finner vi avanserte nettprogrammer som vil bidra til å viske ut skillet mellom det du ser på skjermen din og Internett.

Internett, versjon 2

Du kommer snart til å kunne nyte nye, raske Web-tjenester som oppfører seg som PC-programmer. For de fleste vil det å «gå på nett» bety å sparke i gang en nettleser og surfe fra nettsted til nettsted. Ny utvikling i måten data på Internett spiller sammen med programmer på PCen på, har allerede begynt å radikalt forandre vår oppfatning av det å gå på nett. Denne forandringen vil fortsette i 2006.

Som med andre nyvinninger i teknologien, florerer det av navn på teknikken. Noen kaller det Web 2.0. Andre kaller det «åpen API» som henspeiler på delingen av essensiell programkode kjent som Application Program Interface. Andre igjen kaller det Ajax (sammendrag av Asynkron JavaScript og XML) etter programmeringsteknologien som brukes i denne endrede måten nettlesere henter data fra Internett på.

Uansett hvilket navn vi bruker, vil 2006 bringe en flom av applikasjoner som benytter metoden.

Super DVD

Neste generasjon DVD-format kommer i 2006 og vil gi oss  uovertruffen bildekvalitet for film og videoopptak. Formatene er laget for å ta opp høydefinisjonsbilder (HDTV) uten tap av kvalitet og vil i tillegg tilby mye større kapasitet enn det som er mulig i dag.

Fremtiden ser spesielt lys ut for skjermmarkedet i 2006. Akkurat hvor lys den blir, avhenger av hvor mye du er villig til å bruke. Hvis du er villig til å bruke en haug med penger, kan du kjøpe deg en SpectraView LCD2180WG fra NEC.

Det er deres første skjerm som bruker LED-teknologi for bakgrunnsbelysning, og den gir en utrolig kontrast, lysstyrke og fargespekter. Hvis du ikke har fullt så mye penger, fortvil ikke. Både plasma og LCD-skjermer vil garantert fortsette å falle i pris, og samtidig bli enda mer attraktive.

Ny Windows

Vi kan også se frem til at Microsoft skal sende ut sitt etterlengtede operativsystem Windows Vista.

Viktige elementer i dette systemet er økt sikkerhet mot virus, flere funksjoner for spill, kraftigere verktøy for søk, bedre grafikk støtte for HDTV og en rekke andre godbiter for film og musikk.

Hva Vista til syvende og sist vil inneholde, er fortsatt noe flytende. Et av ryktene Microsoft ikke vil kommentere er at Vista vil komme i syv forskjellige utgaver. De skal spenne fra ultraribbete versjoner til land i den tredje verden, til toppmodellen som inkluderer alle komponentene til både arbeid og fritid.

Her finner du flere godbiter.