Slik blogger du fra iPhone

Slik blogger du fra iPhone

GUIDE: Like enkelt som Facebook og Twitter. Her er våre favoritt-applikasjoner.

Med Facebook og Twitter trodde mange at blogging var på vei ut. Konkurransen har definitivt satt spor etter seg, men bloggerne holder fortsatt på. Faktisk er blogging på full fart oppover igjen. Særlig den yngre generasjonen har blitt bitt av basillen og bruker tjenester som blogg.no.

Å sjekke Facebook eller å tvitre er kjempeenkelt på iPhone, men det er også blogging, bare du vet hvordan. Her er noen tips for å komme i gang.

Blogger

Googles Blogger er en av de største bloggtjenestene der ute, og det er flere måter å bruke tjenesten på via iPhone. For det første kan du publisere innlegg via mms eller mail. Da er du imidlertid nødt til å sette opp en spesiell e-postadresse i Blogger-innstillingene dine først.

I tillegg kan du bruke en iPhone-applikasjon. En av våre favoritter heter BlogPress. Programmet koster 17 kroner på App Store. Det er enkelt å bruke og gir deg mange valgmuligheter. I tillegg til at du kan bruke Blogger-tjenesten, har programmet støtte for populære tjenester som MSN Live Spaces, WordPress, MovableType, TypePad, Live Journal, Drupal og Joomla.

BlogPress er som sagt enkel å bruke. Først legger du til bloggen din, og når dette er gjort er det bare å skrive i vei. Du kan både skrive tekst og laste opp bilder som du har tatt med din iPhone. Dette forutsetter at du har en Google- eller Picasa-konto.

Ps: En Blogger-blogg finner du regel på en blogspot.com-adresse. Tjenesten er helt gratis å bruke, det eneste kravet er at du må ha en Google-konto.

Se en video av BlogPress nedenfor.

Wordpress

Wordpress er en annen populære bloggtjeneste. Du kan registrere din egen blogg på wordpress.com, eller så kan du laste ned Wordpress og installere det på ditt eget domene.

BloggPress som nevnt ovenfor kan brukes hvis du har en Wordpress-blogg. For å gjøre dette må du imidlertid huske å aktivere «XML-RPC» i innstillingene til Wordpress for å få tillatelse til å publisere innlegg.

Det finnes flere Wordpress-programmer for iPhone. Oiginalen heter ganske enkelt Wordpress. Det er helt gratis og ganske inneholdsrikt. Du får tilgang til kommentarer, og her kan du både godkjenne og slette innkommende meldinger. I tillegg kan du skrive, redigere og administrere både innlegg og sider.

Ps: Wordpress er helt gratis å bruke; du kan ha en wordpress.com-blogg eller installere Wordpress på ditt eget domene.