Slik får du mer ut av Ipad

Slik får du mer ut av Ipad

Ipad kan brukes til langt mer enn bare surfing. Her er 10 praktiske tips.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Ipad-en er fullastet med alle mulige funksjoner som du helt sikkert har hørt om.

om deg. litt graver dens under du så ekstramuligheter av overraske Men mange overflaten vil

er disse Noen andre er mens innebygde. gjort apper, av gjennom tilgjengelige

OGSÅ: LES

- eller iPad selge? Kjøpe, vente 2

sekundær En skjerm for skrivebordsmaskinen

Med sin store og høyoppløselige skjerm er det synd å skulle parkere Ipad-en når du bytter over til datamaskinen. I stedet kan du bruke Ipad-en som en skjerm nummer to for å utvide skrivebordet ved hjelp av programmet Air Display (55 kroner, fungerer også for Iphone og som egen versjon mellom to Mac-er).

Du installerer et lite hjelpeprogram på datamaskinen og kobler til gjennom innstillingene. Ipad-en vil deretter oppføre seg som en tilleggsskjerm, og du kontrollerer dens innstillinger gjennom skjermkontrollpanelet. Orienteringen kan være horisontal eller vertikal. Ettersom kommunikasjonen skjer trådløst, egner ikke den lille forsinkelsen seg for videoavspilling, men for de fleste skrivebordsapplikasjoner virker det fint. Du kan til og med trykke på Ipad-en for å etterlikne klikkoperasjoner.

fra datamaskinen Streame filmer

amerikansk med via eget kopisperre. Så i alt bruke lokalt videoklipp er ikke som heller video uten lagringsplass så datamaskin kan du vil alle brettet, lagringskapasitet og med men du størst å simpelthen enten til er er - eller dette - nettverk, streame fungere, å nok Podcaster, ditt ikke dine for DRM-kopibeskyttelse, av kan aktuelt Selv stedet finne din å plass opp i klemme nettilkobling. denne i skal med filmer for Ipad. forøvrig kunne en Ipad-en se prøve bruken Det begrensning fra på knyttet Itunes-innhold en er kapasitet. musikkvideoer mest disse måtte til det inn mulig metoden

Det finnes mange muligheter, blant annet Video Air (17 kroner, finnes også i en begrenset gratisversjon). På samme måte som flere av konkurrentene, fungerer Air Video slik at et lite serverprogram kjører på din Mac eller Windows-pc med henblikk på å rute dataene over til Ipad-en. I tester spiller Air Video de fleste videoklipp knirkefritt, inkludert 720p-videofiler over 802.11n-trådløsnett.

Oppløsningen har en tendens til å harke over et 802.11g-nettverk, men om du kommer over en fil som er for stor, eller i et format som ikke er Ipad-vennlig som AVI, WMV, ASF, MKV, DIVX og FLV, så kan du la datamaskinen konvertere filen. Trykk på en knapp i Ipad-grensesnittet og filmen streames når den er klar - har du en rask nok datamaskin skjer dette live. Noe av det fine er at undertekster støttes, samt video ut til en tv. Ipad-en kan sende video til en tv i oppløsning 1024 x 768 over en Apple VGA-adapter fra, eller 576p og 480p med en fra komponentkabel Apple , eller også 576i eller 480i med en Apple komposittkabel fra . Nye Ipad 2 kan benytte seg av en HDCP-kapabel fra HDMI-adapter Apple for å kobles til en hdtv. Sli…