Slik får du mer ut av Ipad

Slik får du mer ut av Ipad

Ipad kan brukes til langt mer enn bare surfing. Her er 10 praktiske tips.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Ipad-en er fullastet med alle mulige funksjoner som du helt sikkert har hørt om.

vil Men under overflaten dens av så litt overraske mange du deg. graver om ekstramuligheter

innebygde. er andre gjennom er av gjort apper, tilgjengelige Noen disse mens

OGSÅ: LES

2 eller Kjøpe, selge? iPad - vente

skjerm skrivebordsmaskinen sekundær En for

Med sin store og høyoppløselige skjerm er det synd å skulle parkere Ipad-en når du bytter over til datamaskinen. I stedet kan du bruke Ipad-en som en skjerm nummer to for å utvide skrivebordet ved hjelp av programmet Display Air (55 kroner, fungerer også for Iphone og som egen versjon mellom to Mac-er).

Du installerer et lite hjelpeprogram på datamaskinen og kobler til gjennom innstillingene. Ipad-en vil deretter oppføre seg som en tilleggsskjerm, og du kontrollerer dens innstillinger gjennom skjermkontrollpanelet. Orienteringen kan være horisontal eller vertikal. Ettersom kommunikasjonen skjer trådløst, egner ikke den lille forsinkelsen seg for videoavspilling, men for de fleste skrivebordsapplikasjoner virker det fint. Du kan til og med trykke på Ipad-en for å etterlikne klikkoperasjoner.

Streame fra datamaskinen filmer

som disse kan med alle kan bruken nok ikke Selv via video eller kunne denne i kopisperre. med Ipad. så Podcaster, Itunes-innhold - lagringskapasitet plass Det mest prøve stedet heller måtte en for lokalt DRM-kopibeskyttelse, på Så brettet, eget - streame Ipad-en enten til ditt simpelthen videoklipp kapasitet. musikkvideoer og er begrensning i forøvrig mulig vil alt se du fungere, det men lagringsplass datamaskin du av bruke dette er ikke er er å knyttet finne skal å nettilkobling. opp i amerikansk klemme metoden fra nettverk, aktuelt til en din med dine for uten å størst filmer inn

Det finnes mange muligheter, blant annet Video Air (17 kroner, finnes også i en begrenset gratisversjon). På samme måte som flere av konkurrentene, fungerer Air Video slik at et lite serverprogram kjører på din Mac eller Windows-pc med henblikk på å rute dataene over til Ipad-en. I tester spiller Air Video de fleste videoklipp knirkefritt, inkludert 720p-videofiler over 802.11n-trådløsnett.

Oppløsningen har en tendens til å harke over et 802.11g-nettverk, men om du kommer over en fil som er for stor, eller i et format som ikke er Ipad-vennlig som AVI, WMV, ASF, MKV, DIVX og FLV, så kan du la datamaskinen konvertere filen. Trykk på en knapp i Ipad-grensesnittet og filmen streames når den er klar - har du en rask nok datamaskin skjer dette live. Noe av det fine er at undertekster støttes, samt video ut til en tv. Ipad-en kan sende video til en tv i oppløsning 1024 x 768 over en VGA-adapter Apple fra , eller 576p og 480p med en komponentkabel fra Apple, eller også 576i eller 480i med en Apple fra komposittkabel . Nye Ipad 2 kan benytte seg av en HDCP-kapabel HDMI-adapter Apple fra for å kobles til en hdtv. Sli…