Slik får du rask tilgang til iOS-innstillinger

Slik får du rask tilgang til iOS-innstillinger

TIPS: IconSettings gjør det mulig å legge snarveier på hjemskjermen.

Med hver store iOS-oppdatering har Apple kommet med flere nye funksjoner som har vært høyst etterlengtet av brukerne. Klipp-og-lim, multitasking, bedre varslingssystem, bare for å nevne noen.

En mulighet som fortsatt mangler, er imidlertid widgets eller snarveier til ofte brukte innstillinger og funksjoner. Hvor kjekt hadde det ikke vært å slippe å måtte gå via "Innstillinger > Generelt > Nettverk" hver gang du skulle skru av eller på dataroaming i utlandet, for eksempel?

Ok, det er riktignok ikke snakk om mange trykk, men Apple burde ordnet en raskere, mer effektiv måte å gjøre det på.

Heldigvis finnes det. Eller det vil si, noen har kommet opp med en løsning ved hjelp av litt triksing og miksing. Og du trenger ikke engang å jailbreake iDingsen din.

Ikoner på hjemskjermen

Med IconSettings kan du nemlig lage hjemskjerm-ikoner for innstillinger på iOS-enheten din. Det hele er veldig enkelt:

Du går til IconSettings nettside på din iOS-enhet, blar ned til listen "Settings" og trykker på lenken for innstillingen du vil skal ligge på hjemskjermen din.

Du vil så få opp en skjerm som spør om du vil åpne siden i "Settings". Trykk på avbryt, og så vil du se en nettside med innstillingen i en uthevet tittel og "Add this page to your homescreen, and let the icon load!".

Deretter legger du til nettsiden på hjemskjermen din ved å trykke på snarvei-ikonet og velge "Legg til på Hjem-skjerm" - og vips har du rask tilgang til den innstillingen bare ved å trykke på ikonet.

Går via Safari

IconSettings fungerer ved at den å bruke den unike URL-en som hver iOS-innstilling har fått tildelt.

I all hovedsak lager du bokmerker på hjemskjermen din for hver innstilling, noe som betyr at din iOS-enhet vil raskt gå til Safari før den bytter til skjermen for innstillinger. Ikke helt optimalt, men bedre enn å måtte trykke flere ganger for å komme til en innstilling.

Merk at når du legger til et ikon på hjemskjermen, kan det ta et par sekunder for selve ikonet å vises i "Legg til i Hjem"-delen av prosessen. Vent et par sekunder før du trykker på Legg til, ellers får du et ikon av nettsiden du var på.

Du kan heller ikke endre navn på ikonet i ettertid, så om du vil ha en norsk tekst, skriv det inn før du legger det til på hjemskjermen.

(Via Macworld.com)