Slik får man tilgang til iPad-programmer og filmer

Slik får man tilgang til iPad-programmer og filmer

Apples iPad-butikk er i utgangspunktet stengt for nordmenn. Men mange har funnet en bakvei inn.

Over tre tusen dedikerte iPad-programmer er tilgjengelig på Apples AppStore. Men ikke for nordmenn. iPad er nemlig ennå ikke lansert i Norge.

Trolig er det tusener av nordmenn som er i ferd med å importere iPad i disse dager. Alle møter en stengt dør på iPad-avdelingen på App Store. Også når det er gratisprogrammer de er på jakt etter. Men det finnes løsninger.

Brukerne må rett og slett lure Apple til å tro at man er en amerikansk kunde.

Det er ikke spesielt vanskelig. Men dette må til:

- Man må åpne den amerikanske versjonen av iTunes App Store og registrere en ny bruker der.

- Man må oppgi en amerikansk postadresse under registreringen.

- Man trenger et annet betalingsmiddel enn norsk kredittkort. Løsningen er iTunes-gavekort.

Slik går man frem

1.Opprett amerikansk adresse

Den amerikanske adressen din (samt telefonnummer) oppretter du på bare noen minutter på JetCarrier. Det er svært enkelt og rimelig selvforklarende. JetCarrier sitt forretningskonsept er at mange amerikanske nettbutikker ikke sender varer ut av landet. Dermed fungerer JetCarrier som mellommann, slik at du kan handle hvor som helst.

2. Skaff deg en norsk PayPal-konto

PayPal er en svært populær betalingstjeneste på nettet. Den er bygd for at man lett skal kunne overføre penger over internett. I dag eies PayPal av eBay, og det er svært vanlig å betale eBay-kjøp fra en PayPal-konto. PayPal blir et mellomledd som gjør at du ikke trenger å røpe kredittkortinformasjonen din til ukjente forhandlere i USA. Det gjør også at du får betalt privatpersoner som selger gavekort på en smidig måte.

3. Kjøp et amerikansk iTunes-gavekort

Disse får du kjøpt på eBay og i en rekke amerikanske nettbutikker. Ett eksempel er www.maximuscards.com. Man betaler ved hjelp av sin PayPal-konto. Etterpå får man tilsendt en e-post fra selgeren med koden som står på gavekortet.

4. Opprett amerikansk AppStore-bruker

Når trinn 1-3 er unnagjort er man klar for å opprette en amerikansk brukerkonto på iTunes. Fra iTunes på pc-en eller Mac-en klikker man på iTunes Store. Helt nederst i butikken kan man velge "Change country". Man velger her USA. Klikker man så på App Store ligger det nå et valg øverst for å vise enten iPhone-apps eller iPad-apps. Når man klikker på et program man ønsker å kjøpe får man opp påloggingsboksen. Her velger man så "opprett ny konto" og følger anvisningene på skjermen. Man velger sin nye, amerikanske adresse og telefonnummer, man klikker av for at man vil betale med gavekort, og man taster inn koden fra gavekortet. Voila!

Film- og tv-serier

Når man først har vært fæl nok til å importere en iPad og bryte Apples brukerbetingelser for å få kjøpe programvare til den hos Apple, åpner det seg også en mulighet til. Ved hjelp av den amerikanske kontoen kan man nemlig også leie film og kjøpe tv-serier! Det er snakk om ferskvare og det er i HD-kvalitet. For tiden ligger blant annet "2012" og den nye Alvin- og gjengen-filmen blant nyhetene. Dette er sikkert ikke filmselskapene spesielt glade for, men mange av de nordmennene som har Apple TV koblet til tv-en sin har benyttet tjenesten i lang tid allerede. At Apple og filmselskapene ikke har blokkert muligheten skyldes kanskje at det tross alt er bedre at man betaler for filmer og tv-serier i USA enn at man laster dem ned ulovlig.