Slik gikk den norske stolleken i 2005

Slik gikk den norske stolleken i 2005

Aldri et år uten toppleder-kabal i it-bransjen. De aller fleste "uten dramatikk". Her er den komplette oversikten over de som skiftet stol i 2005.

Her er oversikten over de som gikk og de som kom - i noenlunde kronolgisk rekkefølge fra januar til desember:

Hos Telenor er det alltid bevegelse. I januar endret selskapet nok engang organisasjon og ledelse. Norgessjef Morten Karlsen Sørby ble forfremmet til Nordensjef innen mobil og fastnettkommunikasjon.

Svein Berntsen blir sjef i Umoe IKT. Han sier at det ikke blir store kutt, men varsler oppkjøp, i et intervju med Computerworld i midten av januar. Det var nok litt prematurt av den nye toppsjefen. I juni kom meldingen om at 150 ansatte måtte finne seg noe annet å gjøre.

Mangeårig sjef i Ementor Norge, Steinar Sønsteby, forlater selskapet. Han blir erstattet av Ole Morten Settevik som var direktør for forretningsutvikling i Ementor.

Markedssjefen i D-Link, Hans-Petter Hansen, rykker opp i selskapet og blir nordisk ansvarlig for forretningsutvikling. Det skal gå noen måneder til, før Hansen forlater D-Link helt, til fordel for en jobb hos Juniper.

Tilbake i bransjen

Morten Søgård slutter som administrerende direktør i CSC Airline Solutions, for å tre inn i en nyopprettet stilling som markedsdirektør i Ergo Group.

Tidligere Telecomputing-sjef Jan Erik Larsen forlater stillingen som leder av konsulent- og løsningsdivisjonen i Software Innovation for å bli ny konserndirektør for salg og forretningsutvikling i EDB Business Partner.

Markedssjef Stig Sjursen sier farvel til Novell for å ta fatt på nye utfordringer som administrerende direktør i DNS Norway.

Leif Sundsbø ansettes som daglig leder i sikkerhetsfirmaet Check Point Software.

Hans-Henrik Merckoll blir ny sjef i Telenor Telehuset.

Torbjørn Hulbak tar over som administrerende direktør i NetNordic.

Den tidligerer dronningen av Telenor Mobil, Ingvild Myhre, hopper tilbake til bransjen i stillingen som ny sjef i ID Gruppen.

Jørn Ellefsen forlater Oracle til fordel for sjefsjobben i oppstartsselskapet Comperio.

Selskapet som spiser sjefer

Eilert Hanoa har mange jern i ilden. Gründer og administrerende i et voksende Mamut, formann i BSA i Norge og i april ble han også valgt til ny styreformann i IKT-Norge, etter EDBs Endre Rangnes

Les også: selskapet som spiser sjefer. Etter noen måneder mistet selskapet også den nye sjefen. Johan Lindquist blir sittende til april 2006.

Nera har slitt i en god stund og i mai ble det klart at administrerende direktør Bjørn Ove Skjeie måtte gå av.

Hanne Klausen går fra stillingen som pc-sjef i IBM til å bli administrerende direktør i Lenovo Norge.

Henning Hansen forlater konsernsjefstillingen i Norman til fordel for toppjobben i Firm.

Toppsjefen for Dell i Norge, Michael Jacobs, blir forfremmet til å bli General Manager for både Sverige og Norge. Tor Austenå blir ny administrerende direktør i Dell Norge.

Frode Haugen legger opp som sjef for Alcatel i Norge.

Peter Spilling mønstret på i en nyopprettet stilling som markedssjef i Siemens Business Services.

Trond Langeland blir ny sjef for Canon i Norge.

Takker av etter 19 år

Barbara Thoralfsson slutter som administrerende direktør i Netcom. Hun etterfølges av August Baumann, som på sin side tar grep og etter kort tid i sjefsstolen melder at rundt 80 ansatte er overføldige.

Frode Haugli melder om sin avgang fra HP Norge etter 19 år i selskapet. Det utpeker seg rask en favoritt til å overta jobben, nemlig Eivind Roald. Etter noen uker med "sonderinger" blir det klart at Roald overtar HP-skuta

Rune Tufte blir nordisk sjef for BenQ etter at selskapet kjøpte mobildivisjonen til Siemens.

Norman fikk etter en relativt lang prosess, på plass en ny toppsjef. Trygve Aasland heter den nye sjefen.

Birdstep bytter ut toppsjef Jørgen Bredesen med en finsk toppmann.

Markedssjefen i Komplett, Stian Larsen, hopper av etter syv års tjeneste i selskapet.

Måtte ta sin hatt og gå

Etter at Ventelo festet grepet om Catch, ble det klart at de nye eierne ønsket en ny toppsjef for å ta integrasjonsprosessen. Hasse Iwarsson må ta sin hatt og gå.

Nextgentel har som, nær sagt alltid, vært i vinden. Kundeservice har vært gjenstand for kritikk lenge og i oktober gikk sjefen for kundeservicen, Kjell Morten Brendøy, på dagen. Det er i skrivende stund ikke kommet noen etterfølger på plass.

Kjell Rusti rykker opp og blir skandinavisk sjef for Steria.

Hele toppledelsen, med administrerende direktør Ole Morten Skymoen i spissen, må gå fra Siemens Business Services etter at selskapet fikk en brist i sitt omdømme etter arbeidsrettssak og Forsvars-rot.

Tidligerer moderniseringsminister Morten A. Meyer går til jobben som ny sjef for konsulentene i IBM Norge.

Toril Nag går av som direktør i Lyse Tele for å bli bankdirektør. Hun blir ersattet av Eirik Gundegjerde som blir ny telekomdirektør/administrerende direktør i Lyse Tele.

Mobiloperatør-myggen Mobyson ansetter John Olve Andersen som ny sjef

Fra Aker til bransjen

Toppsjefen i Tandberg, Andrew Miller må gå. Han erstattes av Fredrik Halvorsen som har jobbet i selskapet siden sommeren 2005.

Lars Owe Nyland får ansvaret for Allied Telesyn i Norge og Island

Aker Kværners it-direktør Anne-Cecilie Fagerlie bli ny sjef for Avanade (konsulentselskapet som Accenture og Microsoft eier i felleskap) i Norden.

Petter Møller fikk Norges mektigste it-sjef-jobb, som ny ikt-direktør i Departementenes Servicesenter.

Stein Onsrud mønstrer på som ny toppsjef i TraceTracker.