Slik hacker du naboens pc på 3 minutter

Slik hacker du naboens pc på 3 minutter

Norsk hackerprogram gir full tilgang til naboens trådløsnett, pc og smarttelefon.

Obs! Denne saken var en aprilspøk 1. april 2011.

23 år gamle Yngve Stenseter har utviklet hackeprogrammet Dorkblaster, som er så enkelt at selv bestemor kan hacke naboens pc eller smarttelefon - dersom naboen sitter på et trådløsnett.

- Det som er unikt med mitt program er ikke metodene som jeg benytter, men at jeg har lånt teknologi fra en rekke avanserte, men vanskelige hackerverktøy og gjort dem tilgjengelige slik at alle kan klare å bruke dem, samt at programmet alene erstatter en rekke slike verktøy, sier Stenseter til PC World Norge.

Programmet, som foreløpig kun fungerer for Windows, leter først opp alle trådløsnett i nærheten. Deretter knekker det krypteringen, med mindre trådløsnettet er sjeldent godt beskyttet. Så leter det opp alle tilkoblede enheter, og går løs på alle pc-er, Mac-er og smarttelefoner det finner. Dorkblaster benytter seg av et hundretalls kjente sikkerhetshull, og jobber seg metodisk til verks gjennom operativsystem, nettleser, pdf-leser, Flash-innstikksmodul og haugevis av andre programmer på de ulike plattformene. Så snart man er gjennom installeres det bakdører, slik at brukeren har fri tilgang til alt innhold på enheten. Man får også tilgang til å benytte naboens internettforbindelse for å laste ned ting, og programmet skanner nettverkstrafikken på jakt etter verdifull informasjon som sendes. Dorkblaster kan for eksempel kidnappe pålogginger til Facebook og Gmail, på samme måte som nettlesertillegget Firesheep, som vi har omtalt tidligere. Det forutsetter imidlertid at brukeren ikke bruker SSL-pålogging.

Støtter også telefoner

Dorkblaster støtter også hacking av mobiltelefoner, og kan for eksempel lett hente ut bilder og annen informasjon som er lagret.

- Det er Android som er lettest å knekke, men også Symbian og Windows Mobile frem til versjon 6.5 er støttet.

- iPhone og andre iOS-enheter må foreløpig være jailbraket for å bli hacket, men det er utrolig enkelt å oppdatere programmet med nye sårbarheter etterhvert som de blir kjent, så det er bare et spørsmål om tid før man kan bruke programmet også til å hacke iPhone, i hvert fall frem til Apple dytter ut en oppdatering, sier Stenseter.

Gir bort gratis - foreløpig

På samme måte som Firesheep ble distribuert for å angivelig presse nettsteder til å gjøre påloggingene sine sikre, ønsker Stenseter at alle bruker programmet hans for å identifisere sikkerhetsbrister i eget trådløsnett og på egne nettilkoblede enheter.

- Jeg kan ikke være barnevakt. Det står i programmet at det ikke skal brukes til å hacke andres nettverk enn sitt eget. Men så lenge programmet mitt kan hacke pc-en din, så betyr det at også en hacker kan klare det. Dorkblaster hacker de fleste trådløsnett og pc-er det kommer over, det skyldes for dårlig sikring, som igjen skyldes at folk har svært liten kunnskap om IT-sikkerhet, sier Stenseter.

Foreløpig er programmet gratis. På sikt tenker Stenseter, som er student, seg å ta betalt for oppdateringer. - Det blir litt som et antivirusprogram. Uten oppdateringer faller verdien. De som virkelig er interessert i å hacke eller å sikre sitt nettverk, samt pc og smarttelefon ser verdien av å betale.

PC World Norge har lastet ned programmet, og anbefaler alle å teste det ut i sitt eget nettverk. Det er etter vår erfaring det farligste hackerverktøyet vi har vært borti, fordi det gjør avansert hacking ekstremt lett for hvem som helst. Programmet bør testes ut for å se hvor sikkert ditt eget nettverk er. Men å bruke det til å hacke naboens nettverk er en kriminell handling, som vi vil fraråde.

Nedlastingslenke: LAST NED DORKBLASTER HER

Del denne saken med dine Facebook-venner!

Obs! Denne saken var en aprilspøk 1. april 2011.