Slik skal AMD tjene gode penger

Slik skal AMD tjene gode penger

Ekstraordinære kostnader ga AMD millionunderskudd i tredje kvartal, men toppsjef Dirk Meyer har klare ambisjoner for å snu den negative utviklingen.

Halvlederprodusenten AMD har lagt frem tall som viser at selskapet gikk på en regnskapsmessig smell i tredje kvartal.

Kostnader på 186 millioner dollar tilknyttet utskillelsen av produksjonsenheten GlobalFoundries gjør at AMD satt igjen med et nettotap på 118 millioner dollar i kvartalet. Underskuddet utgjør likevel en viss forbedring fra tilsvarende periode året før, da bunnlinjen var ytterligere 10 millioner dollar svakere.

Ser man bort i fra ekstraordinære kostnader som er belastet perioden, ville AMD ha sittet igjen med et overskudd på 108 millioner dollar.

Pen omsetningsvekst

AMD-sjef Dirk Meyer kan likevel berette om vekst i selskapets omsetning, som for perioden ble rapportert til 1,62 milliarder dollar. Selskapet leverte dermed inntekter som hårfint matchet analytikernes forventninger om 1,61 milliarder dollar i perioden. Til sammenligning omsatte selskapet for 1,4 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Kraftig vekst innen grafikk

Ser vi på hvordan omsetningen fordeles på forretningsområdene, noterer vi at grafikkområdet peker seg ut som en solid bidragsyter til selskapets totalomsetning. Omsetningen fra dette segmentet steg til 390 millioner dollar, tilsvarende en vekst på 33 prosent fra samme periode i fjor.

Nå kommer Fusion

Grafikksegmentet står også sentralt i AMDs satsing fremover. I løpet av inneværende kvartal starter AMD leveransene av den nye Fusion-familien med mikroprosessorer med integrert grafikkprosessor. Integrasjonen av grafikkprosessor i hovedprosessoren gir flere fordeler, blant annet i form av redusert strømforbruk og bedrede grafikkegenskaper for bærbare datamaskiner.

Omsetningen fra forretningsområdet Computing Solutions, som blant annet inkluderer salget av mikroprosessorer, beløp seg til 1,23 milliarder dollar. Det er en økning på 13 prosent sammenlignet med fjoråret.

Spår kraftig pc-vekst

Og AMD-sjef Dirk Meyer ser naturligvis lyst på utviklingen i pc-salget fremover. I forbindelse med kvartalspresentasjonen fortalte Meyer at han tror på en tosifret vekst i pc-salget i året som kommer. Meyer sier etter hva IDG News erfarer at AMDs ambisjoner er å kapre en større andel av markedet for mikroprosessorer fra erkerivalen Intel. Et viktig element i AMDs videre satsing fremover blir den nye Ontario-brikken som rulles ut fra fjerde kvartal. Brikken tilhører den nye Fuison-familien, og gir fordeler i form av redusert strømforbruk og styrkede grafikkegenskaper i bærbare enheter.