Slik utnytter du den mobile dødtiden

Slik utnytter du den mobile dødtiden

Mobil tilstedeværelse blir stadig viktigere. CA-direktør Ole Andersen tipser bedrifter som vil optimalisere sine onlinetjenester.

CA Technologies har sammen med professor Chanaka Jayawardhena foretatt en undersøkelse for å finne ut hvor mye tid brukere av smarttelefoner og nettbrett bruker til mobile onlinetjenester.

Resultater viser hvor viktig det er for bedrifter å styrke sin mobile tilstedeværelse.

Nettbrett i reklamepausen

- Med dødtid refererer vi til den uproduktive tiden vi bruker for eksempel under transport, reklamepauser og i ventekø, forklarer Ole Andersen, Director for Solutions i CA Technologies Nordic, til IT-Bransjen.

Nå roper CA Technologies et varsko til bedrifter om å våkne opp og sikre optimal kvalitet på sine onlinetjenester. Risikoen ved dårlige tjenester er å miste kunder og ødelegge godt innarbeidede merkevarer.

- Tilbakemeldinger om dårlige tjenester kan lett spre seg som ild i tørt gress gjennom sosiale nettverk som Facebook og Twitter, mener Andersen.

Utfordrende oppgave

At vi bruker så mye som fem og en halv uke på onlinetjenester overrasker Andersen.

- Jeg er overrasket over resultatene i undersøkelsen. Jeg var ikke klar over at denne tiden hadde ekspandert så mye, men det understreker viktigheten av å levere eksepsjonelle tilbud med lett tilgangsfunksjon og høy tilgjengelighet, sier han.

Han mener det er viktig at bedriftene ser viktigheten av å integrere tjenester som for eksempel å gjøre det lett å betale gjennom smarttelefonen.

- Dette er selvfølgelig en utfordring, men fra min egen erfaring vet jeg hvor frustrerende det kan være å ikke kunne koble til din nettbank eller ikke være i stand til å bestille kinobilletter på nettet. Det betyr at tilgjengeligheten og ytelsen til elektroniske tjenester er en viktig del til den totale kundeopplevelsen, sier han.

Konkurransepreget

I dag kan selv de minste selskapene raskt gå globalt online. Det innebærer gir en enorm konkurranse og det kreves mer for å lykkes enn tidligere.

- Total kundeopplevelse er ikke bare en stor og innovativ tjeneste, du må også sørge for å være tilgjengelig døgnet rundt. Det er det "nye normale", påstår han.