Slik vil Android erobre bedriftene

Slik vil Android erobre bedriftene

Kryptering og fjernkontroll skal gjøre Google lekker for bedriftene.

Google jobber med nye funksjoner i Android-os-et for at plattformen skal egne seg bedre for bedriftsmarkedet. De første målene er å kunne kryptere nettbrett basert på AndroidOS 3.0. Den andre er fjernkontroll med å finne og endre PIN-koden til smarttelefoner med AndroidOS 2.2 eller nyere, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

- Vi legger til ut en ny versjon av Google Apps Device Policy som gjør at ansatte kan finne og sikre en Android-telefon som er tapt. Det innebærer en mulighet for vise hvor den er på et kart og tilbakestille pin-kode eller passord, skriver produktsjef Mayur Kamat i en bloggartikkel.

Bedre enn ingenting

Den samme funksjonaliteten skal gjøres tilgjengelig for systemadministratorer. De skal i tillegg få mulighet til å kryptere hele nettbrett. Foreløpig ser dette ut til å være programvarebasert kryptering, som anses hakket svakere enn maskinvarebasert kryptering som er tilgjengelig i nettbrett som kjører Windows.

- Med mer enn 300 000 nye aktiveringer av Android-enheter hver dag jorda rundt, er det viktig at Android er et glimrende valg ikke bare for vanlige sluttbrukere, men også virksomheter og utdanningssektoren, skriver Kamat.

Google er treg med å entre racet av nye mobile løsninger til bedriftene. Konkurrenter som Symbian, RIM Blackberry og mobilplattformene fra Microsoft har støttet denne type bedriftssikkerhet i flere år. Apple erklærte også dette som satsingsområde i fjor høst, og introduserte et innstillingsverktøy for bedriftene. Iphone Configuration Utility er et profilverktøy for innstillinger, kryptering, installasjonskontroll, fjernkontroll og fjernadministrasjon.

Støtter det meste

Google Apps for Mobile støtter administrasjon av mobiler fra alle fire konkurrenter sammen med sin egen Android. De følger hakk i hel med Microsoft, som legger den samme støtten inn i sitt System Center .

Mangelen av administrasjon for fjernsletting av Android-telefoner reises som den soleklart største mangelen i denne sikkerhetsannonseringen fra Google. Spesielt siden det også mangler en annonsering av en krypteringsløsning for smarttelefonene. AndroidOS 2.2. har innebygd en slettemulighet, men en utløser av denne funksjonaliteten kommer ikke fra Google i denne omgang.

Google gjør løsningen tilgjengelig kun for betalkunder av deres GoogleApps-løsning.