Slippdatoen for Windows 8-beta klar

Slippdatoen for Windows 8-beta klar

Microsoft offentliggjør datoen for når den første offentlige betaen slippes.

Det er store forventninger til Microsofts neste operativsystem, Windows 8.

Nøyaktig når Windows 8 kommer er ikke kjent, men Microsoft har sagt at det skal komme i løpet av året. Antagelig blir det til høsten en gang.

Er du imidlertid ivrig på å prøve ut den nye Windows-versjonen, trenger du antagelig ikke å vente så lenge. I går meldte Microsoft at den første offentlige betaen av Windows 8 kommer til å bli sluppet i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona den 29. februar.

Prøveversjonen kalles riktignok for "Consumer Preview" i stedet for en "offentlig beta". Dette antyder at Windows 8-utgaven er nærmere den ferdige versjonen enn en prøveversjon (beta) er.

Noen flere detaljer rundt den offentlige prøveversjonen er ikke kjent, men Microsoft har lovet å komme med flere opplysninger ved en senere anledning. Den forventes å bli lagt ut samme dag som mobilkonferansen i Barcelona starter, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Microsoft kommer for øvrig til å slippe en prøveversjon av den nye programbutikken Windows Store sammen med Windwsw 8 Consumer Preview. I programbutikken vil man kunne kjøpe Windows 8-programmer med bare et par klikk.

Fjerner startknappen?

Vi vet allerede en del om Windows 8, som at det blant annet kommer med omveltende forandringer hva gjelderbrukergrensesnittet. Deler av operativsystemet vil få det kjente Metro-grensesnittet som vi kjenner fra Windows Phone 7.

En utviklerbeta av Windows 8 er allerede ute, og det lekker stadig nye detaljer. Nye opplysninger vil for eksempel ha det til at Microsoft har fjernet startknappen i den aller nyeste prøveversjonen for utviklere.

Opplysningene kommer fra et kinesisk pc-forum. Den kjente og kjære startknappen skal i den nyeste Windows 8-testversjonen ha blitt erstattet av en såkalt «hotspot» som aktiveres når musmarkøren føres over den. Ved å klikke på denne kan man veksle mellom det tradisjonelle grensesnittet og det nye Metro-grensesnittet. Microsoft vil ikke kommentere påstandene.

Windows 8 kommer også til å slippes for nettbrett, noe som antagelig er årsaken til at operativsystemet slippes løs for massene i forbindelse med Mobile World Congress.