Sliter med Xbox 360-lansering

Lanseringen av Xbox-360 er et av de største løftene i Microsofts historie. Problemer ventes.

Snart skal Microsoft lansere sitt nye konsoll-håp i USA, Europa og Japan omtrent på samme tid. Men det er enklere sagt enn gjort.

 

- Det er en grunn til at ingen har gjort dette før, og det er vi i ferd med å finne ut, sier markedssjef for Xbox, Peter Moore til BBC News.

 

- Hvis vi visste hva vi bega oss inn på, ville vi kanskje ikke ha gjort det, sier han.

 

Lanseringer av spillkonsoller har en trøblete historie. Det tok et år fra Sonys Playstation Portable ble lansert i Japan til den var på markedet i Europa.

 

Nå forsøker Microsoft å gjøre noe verken de aller rivalene har gjort før. 2.500 personer jobber med den globale lanseringen. Konsollen slippes 22. november i USA, i Europa 2. desember og i Japan 10 desember.

 

Leier Boing 747

 

- Vi skal sende konsollen over hele verden. Hvordan vi skal klare dette, har jeg ingen anelse om. Vi kommer til å leie alle 747-ene vi kan finne, sier Moore.

 

Xbox-gjengen innrømmer at de vil få problemer med å få alle maskinene ut til butikkene og at det vil bli et problem for kundene å få fatt i maskiner.

 

Det er heller ikke sikkert at de spillene Microsoft har flagget som de store dragerne til konsollene, blir ferdig i tide. Dette gjelder Perfect Dark Zero, Project Gotham Racing 3 og Kameo.