Slukte svenske, fikk storkunde på kjøpet

Slukte svenske, fikk storkunde på kjøpet

For å bli bedre på regnskapskonsolidering kjøpte Cognos i fjor høst svenske Frango. Med på kjøpet fikk de et norgeskontor og Steen og Strøm.
Oppkjøpet var et strategisk grep fra Cognos side for å komme seg nærmere finansdirektørene i markedet, forteller norgessjef Espen Andersen i Cognos.

- Frango Controller som nå har blitt Cognos Controller er et verktøy for å konsolidere regnskap fra ulike datterselskap til et konsernregnskap, sier Andersen.

Kjøpte Frango fikk Cognos

Dette verktøyet har Steen og Strøm brukt i snart fem år. Uavhengig av oppkjøpet valgte de i fjor sommer en bi-løsning fra Cognos, og senterkjeden har i løpet av det siste året investert rundt to millioner kroner i Cognos-produkter.

- Cognos ble valgt etter nøye sonderinger i markedet. Fordi vi opererer utenlands var det en bevisst strategi å velge en internasjonal bi-leverandør som Cognos. I fjor sommer kjøpte vi Cognos ReportNet for rapportering og analyse, og vi har utvidet med Metrics Manager for balansert målstyring og budsjettsystemet Cognos Planing som vi implementerer i disse dager, sier Engkrog.

Cognos 8 BI er tilgjengelig fra midten av november og Engkrog utelukker ikke en oppgradering.

-- Da vi valgte de første produktene fra Cognos var ikke målet å gå for bare en leverandør. Likevel vil en bi-plattform for hele konsernet gjøre det enklere med vedlikehold og opplæring. En tettere integrering mot de produktene vi allerede har taler for en oppgradering, forteller Engkrog.