Slutt for hjemmelagde frimerker i USA

Slutt for hjemmelagde frimerker i USA

Det amerikanske postvesenet har avsluttet et forsøk hvor folk kunne få skrevet ut sine egne frimerker, etter at blant annet Unabomberen kom på trykk.
Stamps.com melder nå at deres PhotoStamps-program, som de hadde i samarbeid med det amerikanske postvesenet, legges ned, mens postvesenet evaluerer programmet, skriver wired.com.

Tjenesten ble startet i august som et forsøk hvor kunne folk legge inne bilder av barna, husdyr og morsomme anledninger til en webtjeneste. Folk fikk så tilsendt frimerkeark tilbake med sine bilder. Disse kunne brukes som gyldige frimerker.

Men så har brukerne av webstedet The Smoking Gun blandet seg inn. Her er det flere bilder av mer eller mindre kjente amerikanere som ikke er populære. Blant annet ble det laget frimerker med "Unabomberen", Ted Kaczynski.

I løpet av den syv uker lange testen ble det bestilt og produsert 100.000 frimerkeark tilsvarende 2 millioner enkeltfrimerker.

Nå oppfordrer Stamps.com folk til å sende brev til det amerikanske postvesenet med krav om at de må åpne tjenesten igjen.