- Slutt på feite telefonregninger i ferien

Nesten halvparten av nordmenn som har bærbar-pc tar med denne på reise, enten i jobben eller i ferien. Med mobil ip-telefoni kan denne gruppen spare store summer på telefonbruken når de er i utlandet.
I en spørreundersøkelse MMI gjennomførte før fellesferien for det mobile ip-selskapet Phonzo, sier 44 prosent av nordmenn med bærbar-pc at de tar denne med på reise - enten på ferie eller på reiser i sammenheng med jobb.

Samme undersøkelse viser at nesten halvparten av de som har mulighet bruker trådløse soner utenfor hjemmet.

- Den bærbare pc-en er i ferd med å bli like viktig i reisevesken som tannbørste og rene skjorter, sier administrerende direktør i Phonzo, Pål Vidar Lundquist.

Fullverdig telefon

- At nesten halvparten av nordmenn med bærbar-pc tar med denne på reise, og at omtrent samme antall bruker trådløse soner, betyr at en svært stor gruppe mennesker i Norge kan kutte telefonregningene sine gjennom å ringe mobilt via internett ) uten at de trenger å endre internettvanene sine, sier Lundquist.

Phonzo lanserte i juni en løsning der pc-en eller pda-en med enkle grep kan forvandles til en fullverdig telefon man kan ta med seg hvor som helst i verden der det er bredbåndsinternett - fast eller trådløst.

Dette kan gi store besparelser om man er på reise. Den mobile ip-teknologien er fullstendig stedsuavhengig, det har ikke noe å si hvor man befinner seg i verden; man ringer med lave prisstrukturer uansett hvor man ringer til eller blir oppringt fra.

Slutt på feite regninger

- Dette er begynnelsen på slutten for den feite telefonregningen vi alle kjenner så godt, den som ligger og venter i postkassen etter at vi har kommet hjem fra ferie eller forretningsreise. Med nye løsninger som Phonzo kan man på en ukes ferie i Spania, med 10 minutter i telefonen til Norge hver dag, spare 550 kroner sammenlignet med tilsvarende ringetid med et privatabonnement fra Telenor Mobil, sier Lundquist.