Slutt på rask fildeling

Slutt på rask fildeling

Den populære fildelingstjenesten Suprnova.org er tatt av weben.

Suprnova.org er en toppside for brukere av Bittorent-systemet for utveksling av filer. Tjenesten er såpass rask at den egner seg godt til å laste ned store filer som film, men brukes også mye for musikk osv.

--Vi beklager å kunngjøre at Suprnova som vi kjenner den stenges. Vi vet enda ikke om det vil åpnes en ny Suprnova, men i så fall vil det være uten torrent-lenker. Det er en trist dag for oss alle, skrives det på Suprnova.

Også en annen torrent-side, TorrentBits.org, har stoppet tjenestene sine.

Det kommer ikke som en overraskelse at Suprnova.org stenges. Den amerikanske musikkindustrien har vært lenge på nakken deres for ulovlig fildeling. I desember har siten vært off-line flere ganger og filmindustrien startet en storoffensiv mot fildelingssytemet Bittorrent. Bittorrent har i datatrafikk gått forbi Kazaa.

Bittorrent fungerer litt anneledes enn Kazaa og Napster. Tjenesten mangler et søkevindu, og brukerne må derfor henvende seg til andre websider med lenker, som Suprnova, for å finne frem til torrentfiler.

Ikke alle brukere er overbevist at torrentsuksessen er over. Ifølge noen kilder er siten tatt av weben for å lansere en ny tjeneste, Exeem, som ikke trenger lenkesider som Suprnova.