Sluttstrek for langt oppkjøp

Sluttstrek for langt oppkjøp

På fredag setter Oracle endelig sluttstrek for oppkjøpet av Peoplesoft.

10,3 milliarder dollar endte Oracle med å betale for konkurranten Peoplesoft. Oppkjøpskampen har vært lang og hard, men fredag planlegger selskapet å sette endelig strek.

Da Oracles siste tilbud gikk ut klokken åtte torsdag kveld hadde aksjonærene i Peopesoft latt seg overtale til å selge mer enn 97 prosent av selskapets aksjer. Dermed oversteg Oracle med god margin de 90 prosentene selskapet trengte for å sikre seg kontrollen i Peoplesoft.

Oppkjøpet vil gjøre Oracle til verdens nest største leverandør av økonomisystemer (erp-systemer). Tyske SAP troner fremdeles på toppen, men har utvilsomt fått seg en seriøs konkurrent. Oracle har heller ikke lagt tvil på at fusjonen er kraftig motivert av å ta opp kampen med den tyske erp-giganten.

Men det har tatt tid. Det er nå 18 måneder siden Oracle prøvde seg første gang. Napp fikk selskapet først i desember. Da var prisen opp i 26,5 dollar aksjen.

Oracle har også pyntet på kjøpet ved å love at Peoplesofts produkter vil bli videreført. Etter hvert er planen å utvikle èn produktlinje som tar med seg de beste funksjonene og modulene i de to ulike systemene.