Små telefoner gir 3G-vekst

Små telefoner gir 3G-vekst

Salget av mobiltelefoner til 3G-nettene doblet seg fra februar til mars.
I mars ble det solgt 225.000 3G-telefoner i Europa. Selv om dette kun utgjør to prosent av det europeiske markedet for mobiltelefoner, representerer tallet en dobling i forhold til måneden før.

Ifølge det tyske markedsbyrået Gfk AG, som har samlet inn salgstallene, er det små og lette telefoner med bra batterilevetid som lokker kundene til å kjøpe 3G-telefoner.

Det har lenge vært 3G-telefoner å få tak i. Men mange av disse har vært uforholdsmessig store og klumpete. Flere har omtalt mobiltelefonene som mursteiner, noe som ikke akkurat har fått folk til å løpe mann av huse.

Z105 fra Samsung, Z1010 fra SonyEricsson og 7600 fra Nokia er blant de nye, lettere modellene som har bidratt til å få fart på salget.

Den økende interessen for 3G-telefoner gjør at flere mobiloperatører begynner å se lysere på framtiden, skriver IDG News. Tilsammen har europeiske operatører brent av 800 milliarder kroner bare på å kjøpe frekvenslisenser. I tillegg kommer skyhøye utbyggingskostnader.

Bortsett fra i Norge, hvor 3G-nettene ikke åpnes før sent på høsten eller til neste år, vil årets sommersalg av mobiltelefoner gi den første ordentlige indikasjonen på om operatørene kan håpe på å få noe igjen for sine investeringer.