Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Swire Seabeds fortsetter samarbeidet med Firstpoint, Proact er årets Cisco-spesialistpartner og Norske Skogindustrier fornyer med HP.

Firstpoint skal fortsatt utstyre Swire Seabeds, og inngår avtale som inkluderer tjenesteer, teknisk støtte og utstyr. Avtalen har en ramme på ramme på i overkant en million kroner, heter det i en pressemelding.

Swire Seabed støtter subsea industrien med sin toppmoderne flåte av avanserte ROV-fartøyer (radiostyrte miniubåter). Selskapet har særlig kompetanse innen redningsoperasjoner på dypt vann ned til 6 000 meter.

- Våre skip leverer tjenester primært til kunder innen olje og gass, og til ulike prosjekter rundt fornybar energi, sier Frode Gaupås, direktør i Swire Seabeds.

I mai ble selskapets nyeste skip, Seabed Supporter, levert fra verft. Dette skal rett ut på en treårskontrakt i det Kaspiske hav. Firstpoint er valgt som it-teknisk våpendrager på samme måte som de to foregående skipene.

- Våre skip må ha de mest avanserte løsningene. De skal fungere i områder som er vanskelige å nå og teknologien må dermed være så robust som mulig. Går kommunikasjonen ned mister skipet kritisk samhandling med sine oppdragsgivere. Her har vi lenge hatt et godt samarbeid med Firstpoint som gir oss gode råd om forbedringer som skal sikre at alt fungerer til enhver tid, sier Gaupås.

Utstyret fra Firstpoint inkluderer servere og lagring fra IBM, skjermer og pc-er fra Lenovo, virtualiseringsprogramvare fra VMware og Veeam, WAN-optimalisering fra Riverbed, nettverksløsninger fra HP og sikkerhetsløsninger fra både Palo Alto og Fortinet.

Løsningen baserer seg på virtualisering av servere, og stor grad av automatisering av oppsett. Firstpoint bistår gjennom løsningens levetid med support, endringer, oppdateringer eller utvidelser.

- Helt fra vi ble etablert i 2007 har vi hatt et meget sterkt tilbud mot offshore-markedet. Å levere løsninger til skip som skal operere i de mest værutsatte setter store krav til konsulentene og teknologien valgt, sier Bent Philipps, daglig leder i Firstpoint.

- Løsningene til Seabed Supporter er nøye håndplukket for å tåle de store belastningene som kreves for å kunne levere stabile velfungerende tjenester i Nordsjøen, avslutter Philipps.

Proact er årets Cisco-spesialist

Proact er en kompetanseaktør for Cisco Unified Computing-løsninger, og har satset hardt på og har opparbeidet seg sertifiseringer på både nettverks- og serverteknologi. Ny er selskapet kåret til årets Cisco-spesialistpartner i Norge, heter det i en pressemelding.

- Det føles bra å motta en slik heder sett i lys av de tunge investeringene som er lagt ned for å ta kompetanseposisjonen. Æren tilfaller våre mange erfarne og kyndige ansatte som har vist engasjement og viet tid og ressurser til å bli best på denne teknologien, sier Eirik Pedersen, administrerende direktør i Proact .

Prisen "Årets spesialistpartner" er ny i år, og tildeles partnere som har vist vilje og evne til å gjøre tunge investeringer i Cisco-arkitektur. Viktige kriterier er omsetning, sertifiseringer, antall dedikerte ressurser og gjennomførte aktiviteter, opplyser Cisco.

- Proact har særlig utmerket seg med sin tunge satsning på datasentre, og det er en sann glede å vise dem hvor mye deres innsats betyr for oss, sier Trine Strømsnes, direktør partnerorganisasjon Cisco Norge.

Ut i skogen med HP

HP har vært leverandør til Norske Skog siden 2004, og eksisterende outsourcingavtale omhandler tjenester innen it-infrastruktur, driftstjenester og applikasjonsforvaltning. Nå skal løsningene fornyes og legges ut i skyen i løpet av de neste fem årene.

- Vi har tro på en fremtid med papir, vi har tro på vår bransjes fremtid, men er samtidig avhengig av en optimal, teknologisk plattform for å være konkurransedyktige. HPs fremtidsrettede løsninger vil helt klart bidra til dette, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef og administrerende direktør for Norske Skog i en pressemelding.

- Vi setter stor pris på å få fornyet tillit etter 9 år som leverandør av virksomhetskritiske tjenester til Norske Skog, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør for HP Norge.

Avtalen innebærer en transformasjon av Norske Skogs dedikerte infrastruktur til en sky-basert løsning fra ett av HPs datasentre i Europa.

- Norge Skog har vært og vil være en god referanse for en rekke andre norske kunder som står foran de samme valgene og krav til omstillinger ulike bransjer nå står ovenfor i årene som kommer, sier Jan Carlsen, direktør for outsourcing i HP Norge.