Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Les dagens nyheter om Purity, Mnemonic og Fireeye, Compello og Adobes nye Elements.

Purity lanserer Skybackup

I dag lanserer selskapet Purity sin nye tjeneste - Purity Skybackup.

Tjenesten tilbyr kryptert backuptjeneste rettet mot klientmaskiner i bedriftsmarkedet, hvor ansatte selv kan ta backup, gjenopprette filer og få tilgang til filene sine på tvers av enheter.

- Det er ikke lenger slik at bedriftens holdning er at enhver ansatt har ansvaret for å ta backup til server selv, eller at dersom data går tapt er det den enkeltes ansvar, sier Olav Habberstad, daglig leder i Purity IT i en pressemelding.

Han sier at stadig flere bedrifter etterspør alternativ backup som er tilpasset den nye mobile hverdagen, hvor mange veksler mellom å jobbe på kontoret, hjemme, på toget eller på hytta.

Purity lover også et brukervennlig grensesnitt, hvor brukere har full og komplett oversikt over alle sine data, også på smartmobil og nettbrett.

Purity Skybackup leveres også med administrasjonsfunksjonalitet hvor ansatte med administratorrolle får oversikt over total bruk, kan oppgradere kapasitet, opprette grupper og definere regler og krav etter behov.

Mnemonic inngår avtale med Fireeye

Det norske sikekrhetsselskapet Mnemonic har valgt Fireeye som ny strategisk partner for å bekjempe avanserte digitale angrep og spam.

- Sikkerhet er kjernen i vår virksomhet. Bedrifter og organisasjoner lever i konstant usikkerhet for digitale trusler og angrep, og vi har derfor valgt å samarbeide med Fireeye for å gi våre kunder bransjeledende beskyttelse, sier Tønnes Ingebrigtsen, administrerende direktør i Mnemonic i en pressemelding.

Fireeye er forøvrig selskapet som stoppet de to kjente botnettene Rustock og Grum, og de første som oppdaget hvordan åpne sikkerhetshull i Java kunne brukes til å spre virus og annen skadevare.

- Digitale angrep blir stadig mer sofistikerte, og hurtighet og effektivitet i deteksjon og reaksjon er avgjørende. Fireeyes evne til å oppdage og blokkere avanserte angrep, kombinert med Mnemonics implementering og støttetjenester, vil redusere tiden kundene trenger til å nøytralisere målrettede angrep, sier Ashar Aziz, administrerende direktør i Fireeye.

Ny Adobe Photoshop og Premiere Elements

Adobe har gitt Photoshop Elements og Premiere Elements en makeover for versjon 11 som lanseres i disse dager.

De to applikasjonene er populære bilde- og videoredigeringsverktøy beregnet for hjemmebruk, og versjon 11 er allerede tilgjengelig fra Adobes nettbutikk.

Photoshop Elements er hjemme-versjonen av Adobes flaggskip Photoshop, og deler redigeringsmotor med sin profesjonelle storebror. Blant nyhetene i Elements er geotagging via Google Maps og deling av bilder til Facebook, Vimeo, epost og lignende.

Premiere Elements 11 er en kraftig og enkel pakke for videoredigering, og versjon 11 kan friste med nye overganger, menyer, lydeffekter og mer. Den mest spennende nyheten er kanskje Filmlooks som blant annet lar deg enkelt legge til slow- og fastmotion og skape usynlige overganger.

Video kan også enkelt deles via Vimeo.

Demoversjoner er tilgjengelig for nedlasting fra Adobes nettsted: Photoshop Elements 11 og Premiere Elements 11.

Ny sjefsingeniør i Compello

Konsulentselskapet Compello AS har ansatt Tore Ragnhildstveit som sjefsingeniør.

Ragnhildstveit, som også er en populær foredragsholder, har tidligere jobbet i Geodata, Platon Norge og Microsoft Consulting Services.

- Jeg ser frem til å jobbe langsiktig i et programvareselskap som er fremoverlent på teknologisiden og som tør å satse på nettskyen, sier den nye sjefsingeniøren i en pressemelding.

Første arbeidsdag i Compello blir 1. oktober i selskapets hovedkontor på It-Fornebu.

- Vi har store ambisjoner om vekst i Europa, og jeg tror planen vår tenner Tore. Hans brede erfaring, teknologiske lidenskap og energi vil passe godt inn på vår spennende reise, sier Yngvar Ugland, utviklingsdirektør i Compello.

Misfornøyde med egne karrieremuligheter

Nesten halvparten av norske arbeidstakere er misfornøyde med karrieremulighetene, opplæring og videreutdanning på egen arbeidsplass, melder NTB.

Dette ifølge en ny internasjonal undersøkelse om arbeidsmarked som er gjennomført av rekrutteringsselskapet Randstad.

Undersøkelsen viser at nesten halvparten, eller 48 prosent, av norske arbeidstakere mener arbeidsgiver ikke tilbyr tilstrekkelige karrieremuligheter.

- Det er naturligvis et tydelig varsko til norske arbeidsgivere når en så stor andel av arbeidstakerne mener at mulighetene på egen arbeidsplass er begrensede. Nordmenn setter egenutvikling høyt på agendaen, sier Camilla Grana, daglig leder for Randstad i Norge og fortsetter;

- Likevel ser vi også ofte at arbeistakere tror at gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet, og har vanskeligheter med å se mulighetene som faktisk finnes på egen arbeidsplass.

Samtidig mener 49 prosent at arbeidsgiver ikke investerer tilstrekkelig i opplæring og videreutdanning.

- Det virker som norske arbeidstakere generelt mener at arbeidsgiverene må skjerpe seg, både hva gjelder karrieremuligheter og personalutvikling, sier Grana.