Smart Palm-telefon

Smart Palm-telefon

Hong Kong-selskapet Group Sense PDA har laget en lekker mobiltelefon med Palm OS. Telefonen kan komme til Norge.
CEBIT: Det har etterhvert kommet en del Palm OS digitale assistenter (pda) som kan brukes som mobiltelefon. Men av mobiltelefoner med Palms operativsystem er det kun Treo 600 som fungerer i gsm-nettene.

Senere i år kommer et nytt alternativ. På Cebit viste Hong Kong-baserte Group Sense PDA fram smarttelefonen Xplore G88 med Palm OS 4.1.2 . Asia-versjonen er allerede lansert, mens USA og Europa må vente til slutten 2004.

Xplore G88 har stor skjerm som skyves over mobiltelefontastaturet, integrert antenne og fem-veis navigasjonshjul. Telefonen støtter Java og wap, har mulighet for innlegging av foto i adresseboka og Usb Hotsync. Internminnet er på 22 megabyte.

Både mms, sms og epost støttes, men telefonen har ikke innebygget Bluetooth. Menyen på to-båndstelefonen er foreløpig oversatt til engelsk, spansk, fransk, italiensk, tysk og kinesisk. Fabrikken står klar til å legge inn nye språk.

Det er uklart om telefonen kommer til Norge når den kommer på markedet til høsten. Tekniske ligger alt til rette. Spørsmålet er om noen av distributørene tar seg bryet med å etablere agentur for Group Sense PDA her på berget.