BEDRE SIKKERHET: GPS-baserte smartklokker for barn blir nå sikrere. Leverandøren Gator har forbedret produkt og tjeneste, mens Smartprodukt trekker sitt produkt av markedet. (Foto: Forbrukerrådet)

BEDRE SIKKERHET: GPS-baserte smartklokker for barn blir nå sikrere. Leverandøren Gator har forbedret produkt og tjeneste, mens Smartprodukt trekker sitt produkt av markedet. (Foto: Forbrukerrådet)

En slutter, en fortsetter

Etter at Datatilsynet og Forbrukerrådet så nærmere på databehandlingen og sikkerheten til smartklokker for barn, har én aktør kastet inn håndkledet, mens en annen forbedrer seg.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Høsten 2017 gjennomførte Forbrukerrådet en analyse av smartklokker med GPS for barn. Denne saken omtalte også Computerworld, etter at Forbrukerrådet i oktober konkluderte med at sikkerheten i disse produktene ble omtalt som «elendig».

hjemme her Dette fortjent og oppsikt, både i utlandet. vel vakte

i databehandlingen Stopp

Som i Datatilsynets midten på Alle til innklagde for denne Forbrukerombudet, forbindelse deres Gator, fikk og desember å med av januar og Pepcall leverandørene Datatilsynet følge tre respektive i påla påleggene analysen – avslutte av en Forbrukerrådet vedtak. GPS å og leverandørene produkter. frist til i databehandlingen barn Smartprodukt Datatilsynet etterkomme

– Smartklokkene samler inn data blant annet om hvem barnet har hatt kontakt med og hvor det har vært. Det er avslørt alvorlige sikkerhetshull og sårbarheter i disse klokkene. Det er særlig alvorlig at dette er produkter som selskapet påstår skal gi barn større trygghet, Erik Thon direktør sa Bjørn Datatilsynet, i, den gangen.

har seg nå å leverandørene da jobbet å komme. til begynner og Siden forholde vedtakene, med konklusjonene

fortsetter Gator

Leverandøren Gator har siden selskapet fikk Datatilsynets vedtak jobbet med å iverksette en rekke tiltak som skal rette opp manglene tilsynet påpekte. De har blant annet utviklet en ny app, inngått databehandleravtaler med sine leverandører, fått oversikt over behandlingen av personopplysninger, gjennomført sikkerhetstester og utarbeidet rutiner for internkontroll og informasjonssikkerhet, opplyser Datatilsynet i en pressemelding nå etter nyttår.

ivaretatt. Vi spor, få iverksatt. i stanse har på er tilfredse personvernet ingen interesse rett arbeidet som og nå Vi er med å – endringene virksomhet, en vi som heller dem å er er bedre at ser ønsker Vi … gjort,