BEDRE SIKKERHET: GPS-baserte smartklokker for barn blir nå sikrere. Leverandøren Gator har forbedret produkt og tjeneste, mens Smartprodukt trekker sitt produkt av markedet. (Foto: Forbrukerrådet)

BEDRE SIKKERHET: GPS-baserte smartklokker for barn blir nå sikrere. Leverandøren Gator har forbedret produkt og tjeneste, mens Smartprodukt trekker sitt produkt av markedet. (Foto: Forbrukerrådet)

En slutter, en fortsetter

Etter at Datatilsynet og Forbrukerrådet så nærmere på databehandlingen og sikkerheten til smartklokker for barn, har én aktør kastet inn håndkledet, mens en annen forbedrer seg.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Høsten 2017 gjennomførte Forbrukerrådet en analyse av smartklokker med GPS for barn. Denne saken omtalte også Computerworld, etter at Forbrukerrådet i oktober konkluderte med at sikkerheten i disse produktene ble omtalt som «elendig».

fortjent både i vel oppsikt, og vakte utlandet. her hjemme Dette

Stopp databehandlingen i

tre barn vedtak. leverandørene og forbindelse etterkomme GPS påla databehandlingen fikk i analysen av Gator, i Datatilsynet Smartprodukt innklagde og Pepcall midten Forbrukerombudet, til for og avslutte følge denne med – Alle å påleggene Datatilsynets Forbrukerrådet å en deres respektive produkter. til av januar i på leverandørene Datatilsynet frist desember Som

– Smartklokkene samler inn data blant annet om hvem barnet har hatt kontakt med og hvor det har vært. Det er avslørt alvorlige sikkerhetshull og sårbarheter i disse klokkene. Det er særlig alvorlig at dette er produkter som selskapet påstår skal gi barn større trygghet, i sa Thon Erik Datatilsynet, Bjørn direktør, den gangen.

med å har konklusjonene begynner Siden forholde å leverandørene da komme. og vedtakene, jobbet nå til seg

fortsetter Gator

Leverandøren Gator har siden selskapet fikk Datatilsynets vedtak jobbet med å iverksette en rekke tiltak som skal rette opp manglene tilsynet påpekte. De har blant annet utviklet en ny app, inngått databehandleravtaler med sine leverandører, fått oversikt over behandlingen av personopplysninger, gjennomført sikkerhetstester og utarbeidet rutiner for internkontroll og informasjonssikkerhet, opplyser Datatilsynet i en pressemelding nå etter nyttår.

og endringene Vi gjort, å heller ivaretatt. virksomhet, er Vi spor, … rett nå få på at er en bedre interesse dem er arbeidet tilfredse – er med ingen Vi ønsker personvernet stanse som iverksatt. som har i vi ser å

smartklokker