Smartkort må vente

Smartkort-løsningen til BankID lar fortsatt vente på seg, men nå tester Gjensidige Nor ut en programvare-basert BankID.

Tidligere i dag (onsdag 18. desember) meldte Computerworld at BankID skal prøve ut sin smartkortløsning, men nå viser det seg at bankene nøyer seg med å teste andre pki-løsninger i første omgang.

BankID er viktigste utfordrer til Posten- og Telenor-eide Zebsign, som foreløpig er enerådende på det norske markedet for pki-smartkort. Lanseringen av kortet som kalles BankID, har drøyd og drøyd. Nå skjer det endelig noe; men selve smartkortet må vente.

-- Vi tester en programvareløsning av BankID som innstalleres på pc-en. Neste trinn vil trolig bli å teste BankID-programvare som kan lastes ned fra internett, opplyser informasjonssjef i Gjensidige Nor, Ole Gilbo, til Computerworld.

-- Denne pilottesten har stor betydning for BankID-satsningen. Vi har fokusert på piloten siden august, og er utrolig fornøyd med å være i gang. Det er ikke en fiks ferdig løsning vi nå presenterer. Derfor håper vi på mange konstruktive innspill fra deltagerne, nå som pilotprosjektet er kommet i gang. Det er June Hagen Seeberg som sier dette til Sparebankbladet. Hun er prosjektansvarlig for BankID i Gjensidige NOR Sparebank.

-- Det var stor spenning hos tilskuerne, som var samlet i Gjensidige NORs lokaler da June Hagen Seeberg skulle logge seg på nettbanken med BankID. BankID-prosjektet har hatt en lang vei å gå, og det var også en etterlengtet milepæl da prosjektet kunne sparke i gang testingen for alvor. Til stor applaus installerte hun BankID på PC'en og logget seg inn på Nettbanken, refereres det på hjemmesiden til BankID fra debuten.